Fórum

2022.11.10. 19:54

Dicséretet és kritikát is kaptak Félegyháza vezetői a közmeghallgatáson

Bő egy óra alatt lezajlott a közmeghallgatás csütörtökön délután Kiskunfélegyházán. A képviselő-testület minden évben egy alkalommal hívja fórumra a város lakóit, akik ilyenkor elmondhatják közérdekű észrevételeiket, javaslataikat. A városháza dísztermében megtartott tanácskozáson a városatyákon kívül részt vettek a polgármesteri hivatal osztályvezetői, a helyi intézmények igazgatói, valamint rendőrkapitány és tűzoltóság vezetője is.

Vajda Piroska

A város lakói elmondhatták közérdekű észrevételeiket, javaslataikat.

Fotó: Vajda Piroska

A közmeghallgatáson dicséretet és kritikát egyaránt kaptak a város vezetői. Az egyik felszólaló köszönetet mondott a Batthyány és Bercsényi utca kereszteződésében kialakított biztonságos gyalogátkelőért és a város központjában átadott új parkolókért. Ugyanakkor kérte a város kerékpárút hálózatának fejlesztését. Volt, aki a Tanyasori út forgalmára és a Kőrösi út minőségére panaszkodott. Egy másik felszólaló pedig a fűtéssel keletkező hamu kezelésének problémájára hívta fel a figyelmet. Azt ugyanis a szemétszállító nem viszi el. Többen is a közlekedési anomáliákra panaszkodtak. Így például a gyorshajtókra, az elektromos rollerrel és kerékpárral szabálytalanul száguldozókra, a közlekedési lámpák nem megfelelő beállítására, a gyalogos átkelőhelyeken szabálytalanul kerékpározókra. Az egyik asszony a városközpontjában újonnan kialakított zöldfelületekről a virágokat hiányolta.

Egy másik hölgy pedig az Izsáki úton megnövekedett forgalom okán kérte a városvezetőitől, hogy forgalomlassító táblákat helyezzenek ki és alakítsanak ki gyalogos átkelőt is. 

Mint mondta, előfordult már olyan, hogy 8-10 percet is várakozniuk kellett mire át tudtak kelni a forgalmas úton. Volt olyan felszólaló is, aki a harsonákat hiányolta az Ótemplom angyalainak kezéből. Megnyugtatására a polgármester elmondta, az eltűnt harsonák helyett már elkészültek az újak, amelyeket várhatóan tavasszal helyeznek vissza a templom bejáratát díszítő angyal-szobrok kezébe.

Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere (középen)
Fotós: Vajda Piroska

Csányi József a kerékpárúthálózat fejlesztésével kapcsolatban elmondta, folyamatosan dolgoznak a tervek elkészítésén és figyelik a pályázati lehetőségeket. A közlekedési lámpák átprogramozásával kapcsolatban elhangzott, hogy az önkormányzat kezdeményezte a közútkezelőnél azok felülvizsgálatát és amennyiben indokoltnak látják, módosítani fogják azok időzítését.

A gyorshajtókkal kapcsolatban Timafalvi László rendőrkapitány elmondta, a sebességméréseket nem a lakosság igényei szerint, hanem meghatározott ütemterv alapján végzik a veszélyes közlekedési helyszíneken. Így az említett Izsáki és Tanyasori úton is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában