Önzetlenség

2022.11.18. 15:20

A nagycsaládosoknak gyűjtenek adományt Kecskeméten

Idén is adománygyűjtő akciót hirdet a Malom Központ a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületével összefogva. A már hagyományosan a Malom második emeletén található adománygyűjtő pont pénteken nyílt meg azon jószándékú vásárlók előtt, akik adományaikkal szebbé tennék a kecskeméti rászoruló családok karácsonyát. Tavaly 80 család és 240 gyermekhez jutottak el az adományok, és a szervezők idén is bíznak a hasonló sikerben.

Horváth Péter

A képen balról: Rátkai Edit, a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének (KINCS) vezetőségi tagja, Rácz József, a Malom Bevásárlóközpontot üzemeltető MIL Partner Kft. ügyvezetője és Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere.

Fotó: Horváth Péter

Engert Jakabné alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzat minden olyan kezdeményezéshez csatlakozik, ami a rászoruló családokat segíti, mert az ajándékokkal csodálatossá varázsolható a szükséget szenvedő családok karácsonya.

– Azt szeretném kérni a kecskemétiektől, hogy az ünnepi készülődésben gondoljanak a nélkülöző családokra és egy csepp figyelemmel, szeretettel, s ezek tárgyiasult formájával, egy kis adománnyal forduljanak feléjük. Adjanak bármit, amit maga az adakozó vagy családja is jó szívvel használna. Ez sokat jelent azoknak, akik nem tudnak ajándékot vásárolni szeretteiknek – mondta az alpolgármester.

Rátkai Edit, a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének (KINCS) vezetőségi tagja a köszönet hangján szólt azokról a vásárlókról, akik adományukkal segítették a családokat, és idén is erre kéri a Malomba látogatókat. 

Elmondta, hogy a leghasznosabb adományok között szerepelnek a tartós élelmiszerek, a tisztálkodási- és tisztítószerek, a takarók, a jó minőségű ruhák, a könyvek és a játékok. 

Hangsúlyozta, hogy a kisgyerekek játékot szeretnének kapni, de gondoljanak a nagyobbakra is, akik örülnek a könyvnek, kozmetikumoknak, nekik való ruháknak, és felhívta a figyelmet arra, hogy nem szükséges becsomagolni az ajándékokat, mert az egyesület állítja össze igény szerint a csomagokat a beérkezett adományokból.

Rácz József, a Malom Bevásárlóközpontot üzemeltető MIL Partner Kft. ügyvezetője elmondta, hogy immár tíz éve zajlik a karácsonyi adománygyűjtés. Az üzemeltető társaság idén a KINCS által megjelölt legrászorultabb öt családnak egyenként ötvenezer forint értékben állít össze az igényüknek megfelelő ajándékcsomagot. Emellett a támogatott egyszülős családok részére ingyenes vetítést tart a Malom Mozi, miután Geszti Péter, a Szia, Életem című film producere ötvenfős vetítésekre ingyenesen felajánlotta a film kópiáit azon moziknak, melyek támogatják a rászorulókat. A vetítés december 3-án, 10 órakor lesz, a mozi további kétszáz helyet biztosít a nagycsaládoknak.

Az adománygyűjtő akció december 18-ig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában