Gyermeknevelés

2022.10.21. 13:54

Tizenhét újabb HírösNagyi segítheti a kecskeméti családokat

A HírösNagyi oklevelek átadóját tartották csütörtökön délután a CédrusNet Társadalmi Innovációs Program keretében. A tanúsítványt azok vehették át, akik elvégezték a szervezet több napos képzését, ami megfelelő tudásanyagot biztosít ahhoz, hogy ezek a „szupernagyik” vállalhassák kiskorú gyerekek felügyeletét, komoly segítséget adva ezzel a családoknak.

Szalay Tamás

17 szupernagyi vehette át oklevelét csütörtökön.

Fotó: Szalay Tamás

Ennek a képzésnek az ötlete is onnan ered, hogy sok olyan család van, akiknél mindkét szülő dolgozik, a nagyszülők még aktív korúak, akik szintén dolgoznak, így nagy problémát okoz a gyerekek iskola-óvoda utáni felügyelete. Ezért sok szülő keresi a megoldást, sok esetben egy tapasztalt, idősebb hölgy személyében, akinek nem okoz nehézséget a gyerekek gardírozása. Ennek a feladatkörnek a betanulására hozta létre a CédrusNet a HírösNagyi képzést, amire szép számban jelentkeztek a vállalkozó kedvű nyugdíjasok. 

Ahogy a szervezőktől megtudtuk ahhoz, hogy valakiből HírösNagyi válhasson sokrétű foglalkozáson kell részt vennie. 

Első napon egy önismereti tréningen tanulhatnak saját magukról, a motivációjukról, a személyiségtípusokról. A második napon a generációk együttműködéséről és a különböző családmodellekről tanulnak a résztvevők. Több családhelyzetet is vizsgálnak ezen az oktatáson. Megtanulják milyen helyeztek fordulnak elő jellemzően egy olyan családban, ahol elváltak a szülők, vagy ahol például örökbefogadott gyermeket nevelnek a szülők. Részt vesznek ezen kívül digitális kompetencia fejlesztő előadáson, és gyakorlati tanácsokat kapnak egy már dolgozó Hírösnagyitól is. Egy egész napot szentelnek arra, hogy fejlesztő játékokat tanítsanak a leendő pótnagyiknak, emellett pedig a fiatalok internetezési szokásairól is tartanak előadásokat. A képzés utolsó napján egy szakembertől, Pajkó Andreától, a trendalelke.hu online magazin tulajdonosától tanulják meg, hogy hogyan képviseljék magukat, hogyan vállaljanak munkát, vagy hogyan kell egy önéletrajzot a mai követelmények szerint megírni és megfogalmazni.

Ezzel a képzéssel és tanúsítvánnyal a résztvevők felkészültté váltak arra, hogy a családok megkeressék őket, hogy segítséget kérjenek a gyerekfelügyeletben. A CédrusNet is szerepet vállal a munkakeresésben, és rajtuk keresztül is igényelhető a HírösNagyi szolgáltatás, de akár közvetlenül a nagyit is megkereshetik az szülők.

A képzésben részt vett, és oklevélben részesült HírösNagyik:

Tóthné Kiss Andrea Piroska, Szegediné Polyák Ilona Rozália, Bodor Klára, Dudás Edit, Dudásné Szécsény Erika, Mónus Zoltánné, Mészáros Gyuláné, Csille Ferencné, Seres Erzsébet, Komos Zsuzsanna Ágota, Szénási Edit, Csorvási Katalin, Árva Erika, Kalán Jánosné, Molnár Ilona, Pallagi Mária, Ádám Péter Lászlóné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában