Galériával

2022.10.10. 20:45

Rendbe tették a város és a gimnázium nagyjainak síremlékét Halason

A közelgő Halottak napja alkalmából a Szilády Áron Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre és önkéntes segítők takarították és hozták rendbe a város és a nagy múltú iskola nagyjainak sírjait.

Pozsgai Ákos

A száraz avart is összeszedték.

Fotó: Pozsgai Ákos

A 360 éves református gimnázium és a város jeles tanára, lelkésze, tudósa és öregdiákja nyugszik a régi református sírkertben, amely ma már műemlék. A közeledő Halottak napja alkalmából mentek megszépíteni az emlékhelyeket az öregdiákok és önkéntesek. Dr. Bognárné Nagy Éva egyesületi elnök vezetésével jelölték ki azokat a sírhelyeket, amelyek gondozást igényeltek. Végső István egyesületi történész az elhunytak életéről szólt, elmondta, hogy az önkéntesek rendbe tették Balajthy Dénes tanár, igazgató, Bartek Lajos tanár, Berki Viola festőművész, Sáhó János tanár, Vári Szabó István polgármester, Markovics Mária csipkevarró, Gyárfás István történész, Ván Benjámin, Szilády László és Szilády Áron tudós, református lelkészek sírjait.

Dr. Bognárné Nagy Éva, a Szilády Áron Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Körének elnöke elmondta, hogy a száraz avar összetakarítása mellett, ahol szükséges volt, lemosták a sírköveket és valamennyi sírhelyre friss virágot helyeztek el. Szorgalmazta továbbá, hogy minél többen kapcsolódjanak be a sírok gondozásába, akár iskolák, közösségek is feladatot vállalhatnak a város egy-egy neves szülötte nyughelyének rendszeres gondozásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában