Galériával

2022.10.11. 12:24

Fánkevő verseny és kötélhúzás is színesítette a tiszaugi batyus bulit

A tavaly ősszel először, hagyományteremtő céllal megrendezett Őszi zsongás az idén sem maradt el Tiszaugon.

Sebestyén Hajnalka

Népszerű volt a fiatalok körében a fánkevő verseny

Fotó: Beküldött fotó

A közel 60 embert megmozgató esemény a falubeliek összefogásával, valamint Hegedűs Anikó, Ancsa és férje, Gábor szervezésében valósult meg a napokban. 

A lezárt útszakasz már délelőtt megtelt asztalokkal, székekkel és a gyerekprogramokhoz szükséges kellékekkel. Mindenki hozzájárult valamivel a batyus bulihoz, süteményekkel, szendvicsekkel és egyéb finomságokkal. A bográcsból áradó pörkölt illata már messziről érződött. Ancsa és férje, mindketten vadászok, ezúttal finom fácánlevessel, vaddisznó sülttel és őzpörkölttel lepték meg a résztvevő családokat, egy másik apuka pedig csülökpörköltet főzött szintén bográcsban. 

Szerencsére a szép idő lehetővé tette a sorversenyek, a kötélhúzás, a fánkevő verseny és más mókás játékok lebonyolítását. A vetélkedők levezénylésében részt vett a kecskeméti Puma Harcászati Repülőszázad képviseletében Horváth Csaba és Péter Zoltán, Gripen-pilóta, aki Ancsa néhai édesapjának, Hegedűs Ernőnek, Gegének a kollégája volt. A program részeként egy repülésről szóló előadással is meglepte a résztvevőket. 

A csillámtetoválásokkal díszített gyereksereg nevetésétől volt hangos az utca, akik egész nap szaladgáltak, játszottak a jó levegőn, kihasználva az őszi napfény utolsó simításait. A program utcabállal zárult, melynek az idén is nagy sikere volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában