Sóstó Csárda

2022.10.10. 11:05

Burgonyás ételek fesztiválja zárta a kiskunhalasi szakmai programot – galériával

A VIII. Kiskunhalasi Burgonya Napokat szakmai előadások, fajtabemutató, főzőverseny kísérte az elmúlt hétvégén a Sóstó Csárdában.

Pozsgai Ákos

Tizenegy csapat nevezett be a főzőversenyre

Fotó: Pozsgai Ákos

Mint arról korábban beszámoltunk, a rendezvény pénteki napján a szakmai kérdések kaptak főszerepet, míg a szombat a kikapcsolódásról, a főzésről szólt. Az idei ételkülönlegesség a töltött káposzta volt a főzőversenyen, amelyre tizenegy csapat nevezett be.

A Sós Dezső, életműdíjas mesterszakács vezette zsűri az elkészült ételféleségek íze, külleme és állaga mellett a főzőhelyek kialakítását és a tálalást, valamint a versenyzők öltözékét is értékelte. Az ételek alapanyaga a burgonya volt, amit mindenki a kedve és ízlése szerint készítette el.

A rotyogó bográcsok mellett népzene és néptánc is színesítette a programot, a mélykúti Vadvirág Tánccsoport, a tompai Kolo Táncsoport, a Halasi Népdalkör, a Szilaj és a Balotaszállási Citerazenekar szórakoztatta a főzőverseny résztvevőit.

A főzőverseny első helyezettje a Vaskúti Jópofa Csődörök töltöttkáposztája lett, a halasi Szathmári Sándor Kertbarát kör tagjainak szilvás gombóca lett a második, míg a harmadik helyezett a Vajdaságból érkezett Topolyai Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon csapatának lekvárral ízesített pogácsájuk lett.

Az idei esztendő legnagyobb burgonyájának járó címet a csikszeredai Hella Hunor termelő, több mint egy kilogrammos burgonyája nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában