Csongrádi út/Liget utca

2022.10.28. 17:25

Biztonságosabbá teszik azt a félegyházi kereszteződést, ahol egy kislány életét vesztette

Még biztonságosabbá teszik a Csongrádi út és a Liget utca kereszteződését Kiskunfélegyházán. A város egyik legforgalmasabb útkereszteződésében tavasszal történt halálos baleset, egy kerékpáros kislányt ütöttek el.

Vajda Piroska

Helyszíni bejárást tartottak a városvezetők és a szakemberek a Csongrádi út és a Liget utca kereszteződésénél

Fotó: Fantoly Márton

A tragédia okán több jótékonysági kezdeményezés is elindult, a nyáron például közlekedésbiztonsági tábort szerveztek a baleset áldozata, a 14 éves Berki Fanni emlékére. A napokban pedig helyszíni szemlét tartottak a város vezetői és a szakemberek, akik azt vizsgálták, hogyan lehetne még biztonságosabbá tenni a forgalmas csomópontot.

A részletekről Balla László alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője számolt be hírportálunknak. Elmondta, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársa a helyszínen arról tájékoztatta a városvezetőket, hogy a baleseti statisztika szerint az elmúlt húsz évben két szerencsétlenség történt a szóban forgó kereszteződésben, ami ennek értelmében nem tekinthető kiemelten veszélyesnek. 

A közlekedési szakember szerint a legnagyobb gondot a figyelmetlenség, a közlekedési szabályok be nem tartása okozza. Mindenesetre ígéretet tett arra, hogy a csomópontban kicserélik a jelenlegi stoptáblát egy sárga keretes változatra, ami még jobban felhívja a figyelmet a kötelező megállásra. 

Ugyanakkor a kerékpáros átvezetést kiemeltebbé teszik egy különleges anyagból készült piros burkolati felülettel. Erre a műgyantából készült rétegre – a már meglévő kétoldali sárga burkolati jelölésen kívül – felfestenek néhány kerékpáros szimbólumot is – sorolta az eredményeket Balla László. Hozzátette, ezeken felül a rendőrség fokozott ellenőrzéssel próbálja még óvatosabb közlekedésre inteni az arra járó autósokat és kerékpárosokat.

A körzet önkormányzati képviselője azt is felidézte, hogy a nyáron megrendezett jótékonysági halászléfőző versenyen befolyt adományokból 813 ezer forint gyűlt össze. Ebből a pénzből szervezték meg az ingyenes közlekedésbiztonsági tábort augusztusban, hogy felkészítsék a 10-14 éves korú gyerekeket a biztonságos kerékpározásra. Az adományból megmaradt összeget pedig a kereszteződés biztonságosabbá tételére fordítják.

A városvezető hangsúlyozta, hogy a közlekedésbiztonsági tábort a jövőben is szeretnék megszervezni, hogy soha többet ne fordulhasson elő a tavaszi balesethez hasonló tragédia. Balla László azt is hozzátette, hogy tervezi még egy figyelemfelhívó villogó kihelyezését is az érintett kereszteződésben. Reméli, hogy erre a jövő évi, jótékonysági halászléfőző versenyen sikerül összegyűjteni a rávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában