Programajánló

2022.09.02. 21:00

Lakodalmas menettel és díjátadóval is ünnepelnek a szántóiak

Szeptember 3-án, szombaton Helló Szántó elnevezéssel hangulatos programot rendeznek a településen – tájékoztatta hírportálunkat Varga Gábor polgármester.

Tölgyesi Gábor

– A délelőtti szentmisét követően, 15 órakor a művelődési háztól indul a sokac lakodalmas menet az Alkotmány-téri volt Uradalmi Házhoz. Itt, a kúriában lesz majd a leány-kikérés a hagyományok alapján. Ezután a násznép átvonul a római katolikus Nagyboldogasszony-templom kertjébe, ahol 16.30-kor egy ünnepség keretében adjuk át a település díszpolgári címét – tette hozzá.

Ezt követően a lakodalmas zenészek kíséretével az Albert Flórián térre érkezik majd a násznép, ahol egy kólót táncolnak el. A szervezők az itteni közös mulatozásban minden táncolni vágyó résztvevőt szeretettel várnak. Az ünneplők visszatérve a közművelődési intézmény udvarába egy lakodalmi gasztronómiai kiállítást is láthatnak. A főtéren 20 órakor kezdődik Alen Islamović koncertje. A neves művésznek ez lesz az első magyarországi élő fellépése. A nap utcabállal zárul, ahol a talpalávalót a Podravka Band húzza majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában