Fesztivál

2022.09.08. 13:50

Izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a félegyházi libafesztivál

Huszonharmadik alkalommal rendezik meg a hétvégén a Kiskunfélegyházi Libafesztivált. A több mint két évtizede életre hívott gasztronómiai és szórakoztató fesztivál célja, hogy szakmai konferenciával, kulturális és szórakoztató programokkal tisztelegjenek azon emberek előtt, akik egész évben a libatartással, hizlalással vagy feldolgozással foglalkoznak, és szakértelmükkel, kitartásukkal előteremtik a világszerte híres kiskunfélegyházi libamájat.

Vajda Piroska

A tavalyi, huszonkettedik libafesztivál is hatalmas sikert hozott

Fotó: Vajda Piroska

A szep­tember 9-én, pénteken kezdődő rendezvény szervezői idén is változatos programokat kínálnak, kicsik és nagyok találhatnak kedvükre valót. Pénteken délelőtt a városháza dísztermében szakmai tanácskozáson vitatják meg az ágazat jövőjét a szakemberek. Délutántól pedig a szórakozásé lesz a főszerep. 

Az esemény hivatalos megnyitója délután háromnegyed 5-kor lesz. Köszöntőt mond Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Csányi József polgármester és dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója. Ezt követi 5 órakor Elek Timi mezőtúri szőnyegtervező, szőnyegszövő kiállításának megnyitója a Móra Ferenc Művelődési Központban. 

Fontos információ a vendégek részére, hogy több programot is új helyszínen tartanak meg. 

A Korona utca felújítása okán a Móra-udvar – Mesekert ezúttal a Petőfi téren várja az érdeklődőket, a főzőversenyt pedig a könyvtár mögötti parkolóban rendezik meg. 

Pénteken este 9 órakor a Honeybeast, szombaton pedig a Margaret Island koncertezik a Kossuth utcai nagyszínpadon. Míg a kisszínpadon pénteken Szőke Nikoletta és a Swing à la Django koncertje, szombaton pedig a világhírű Muzsikás együttes és az ifjú népdalénekes, Kacsó Hanga népzenei előadására várják az érdeklődőket. A libafesztivál kiemelt eseménye lesz idén is a Kunsági Néptánc Találkozó, melyet nyolcadik alkalommal rendeznek meg szombaton. Ezúttal tizenegy néptáncegyüttes mutatkozik be a városháza előtt felállított nagyszínpadon délután fél 2-től. A fellépéseket 13 órától a táncosok látványos felvonulása előzi meg a Kossuth utcán. A felvonulást a Bab Társulat óriásbábjai is színesítik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában