Galériával

2022.09.07. 17:25

Megújult a kecskeméti Aranyhaj Bölcsőde

Energetikailag megújult a széchenyivárosi Lánchíd utcában található Aranyhaj Bölcsőde. Szerdán Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és munkatársai bejárást tartottak az intézményben. A vendégeket Kapásné Nagy Hajnalka, a 12 csoportszobás intézmény vezetője fogadta.

Sebestyén Hajnalka

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is bejárta az épületet.

Fotó: Bús Csaba

A közel 1500 négyzetméter fűtött alapterületű bölcsődét bruttó 208 millió forintból korszerűsítették, ebből az önkormányzat 80 millió forint önrészt biztosított. A kivitelező a Baugenerál Kft. volt. Az elmúlt hónapokban az épület energiahatékonyság-központú fejlesztése, külső határolószerkezeteinek korszerűsítése és napelemes rendszer telepítése történt meg.

A fejlesztés fő eleme volt az elavult kilenc fém homlokzati nyílászáró cseréje, a homlokzati fal hőszigetelése a teljes felületen, 1284 négyzetméteren, a lapostetők integrált hő- és vízszigetelése a teljes tetőfelületen, 1982 négyzetméteren. 

Mindezeken túl 7,75 kilowattpeakes napelemes rendszert telepítettek, új villámvédelmi rendszert építettek ki, megtörtént az elektromos vezetékek, elosztók és szerelvényezés cseréje. Lecseréltek 77 darab elavult radiátort, és projektarányosan akadálymentesítettek.

Kapásné Nagy Hajnalka vezető elmondta: a munkálatok ideje alatt is zavartalanul működött a bölcsődei ellátás. A bejáráson Szemereyné Pataki Klaudia köszönetét tolmácsolta a környéken élőknek, akik nem panaszkodtak a munkálatokkal járó zajokra, illetve évtizedek óta harmonikusan együtt tudnak élni a közvetlen szomszédságukban működő bölcsődével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában