Kalocsa

2022.09.05. 07:00

Dunai táborban vettek részt a roma gyerekek

Szabadidős és ismeretterjesztő táboroztatáson vettek részt a szegregált városrészben élő roma gyerekek a múlt héten, a társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplexprogramok nevű pályázat keretében – írta közleményben a polgármester. Dr. Filvig Géza emlékeztetett: az önkormányzat egy száz százalékban támogatott, szegregációs területeken élők felzárkóztatására nyert tender keretében látta vendégül a fiatalokat.

Gábor János

Dunai táborban a roma gyerekek

Fotó: Filvig Géza Facebook-oldala

A városvezető a program kapcsán azt nyilatkozta, hogy a kalocsai lakosság életvitelében komoly különbségek mutatkoznak, és ez évtizedek óta elhanyagolt társadalmi probléma. Most egy 250 millió forintos infrastrukturális, valamint egy 75 millió forintos humán fejlesztési programmal igyekeznek változtatni a helyzeten – utóbbi keretében például élmények, ismeretek és kulturális lehetőségek bővítésével. A Szociális Központ által gondozott projektben szervezőként vesz részt a helyi családsegítő szolgálat, illetve a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, és lehetőségük nyílt táborok szervezésére is, ezek egyike volt az utolsó nyári turnusban lebonyolított Szépséges Dunánk elnevezésű program.

A roma gyermekek számára szervezett tábor minden hétköznap más-más lehetőségeket, főleg különböző kirándulásokat kínált a folyó mellett. Az egyik napon Filvig Géza is meglepte egy extra lehetőséggel a kicsiket: mivel a polgármester egyik hobbija a motorcsónakázás, több kisebb csoportra bontva minden résztvevőt maga mellé ültetett, mentőmellényt adott rájuk, majd elvitte őket egy élménycsónakázásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában