Galériával

2022.08.09. 16:25

Kasírozott madaras ablakdíszek készültek a kecskeméti műhelyben

Ezen a nyáron hétről-hétre változatos, tematikus kézműves hetek folynak a Szórakaténusz Játékmúzeum és Játékműhelyben. Ezen a héten kasírozhatnak a résztvevők.

Sebestyén Hajnalka

Édesanyák, édesapák és nagyszülők kísérik el a gyerekeket a foglalkozásokra. Fotó: Sebestyén Hajnalka

A nyári programot Belvaracz Ibolya, Burka Beáta és Hering Kinga múzeumpedagógus állította össze. Valamennyi kézműves technika nagyon népszerű, olyan nap is előfordult már, amikor dupla foglalkozást kellett tartaniuk a szakembereknek a nagy igényre tekintettel.

Ezen a héten a kasírozott játékok állnak a foglalkozások fókuszában. A gyerekek mellett a felnőttek is kiveszik részüket a kézművességből, édesanyák, édesapák és nagyszülők kísérik el a kicsiket. Kedden kasírozott madaras ablakdíszek születtek. Legközelebb, csütörtökön 10 órától kasírozott halas függődíszt készítenek a résztvevők. Szombaton kétszer várják az érdeklődőket, először 10-kor, majd 14 órakor. A foglalkozásokon zörgődobot kreálnak. Jövő héten pedig papírjáték hetét tartják.

A nyári kézműves programok tökéletesen illeszkednek a Szórakaténusz megújuló arculatához. Az intézmény új vezetője, Bognár Gabriella, a Katona József Múzeum osztályvezetője már tervezi a Szórakaténusz fennállásának 40. évfordulóját megünneplő rendezvényt is, melyre érkezik többek között Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, aki egykoron a Szórakaténuszban is dolgozott, valamint a szintén 40 éves Hegedűs Együttes, aki szintén jól ismert az intézménybe látogatók körében. Emellett ősztől újabb és újfajta programok is elérhetők majd az intézményben, a kiváló múzeumpedagógusoknak és fejlesztő pedagógusnak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában