Díj

2022.07.11. 09:28

Semmelweis-nap: a kalocsai Szent Kereszt Kórház nyolc dolgozója is elismerésben részesült

A Szent Kereszt Kórház nyolc dolgozója vehetett át megyei elismerést, és egy adjunktusa a főorvosi kinevezését is megkapta Kecskeméten. A kalocsai ünnepségen ugyancsak osztottak jutalmakat a kiemelkedő dolgozóknak: a szakdolgozói kamara például a Covid osztály munkatársait ismerte el.

Gábor János

A Semmelweis-napi kitüntetettek a kalocsai rendezvényen. Fotó: Szent Kereszt Kórház

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházba olvadt Szent Kereszt Kórházból két főorvos, egy osztályvezető főnővér, egy csoportvezető, illetve három szakmunkás dolgozó vehetett át elismeréseket, a főintézmény Kecskeméten tartott Semmelweis-napi ünnepségén, csütörtökön. Rajtuk kívül egy kalocsai adjunktus is büszkén hagyhatta el a Neumann János Egyetem GAMF Karának rendezvénytermét, hiszen tudományos munkája elismeréseként megkapta főorvosi kinevezését. Az egy héttel korábban tartott, kalocsai rendezvényen bejelentették, hogy idén a Szent Kereszt Kórház kapta meg a Bács-Kiskun Megye Egészségügyéért díjat.

A megyei ünnepségen díjazták dr. Shawfar Adel sebész, osztályvezető főorvost, aki a Kórházért Elismerő Oklevelet vehette át, míg dr. Körmendy Szabolcs tüdőgyógyász, a Covid-osztály megbízott vezető főorvosa főigazgatói dicséretben részesült. Kiváló Ápoló díjat Kis Julianna osztályvezető főnővér kapott, Kiváló Előadó elismerést Mehrfelsz Mónika munkaügyi csoportvezetőnek adtak, de Kiváló Szakmunkást és Szakembert is avattak, Orcsik László karbantartó és Szabó Sándor műszerész személyében, miközben az év Kiváló Kórházi Dolgozója Okkner György gépjárművezető lett.

Ugyanezen az eseményen adták át a főorvosi kinevezéseket olyan gyógyítóknak, akik ezt szakmai és tudományos munkájukkal kiérdemelték. 

Két kecskeméti kollégája társaságában a kalocsai dr. Kálvin István fül-orr-gégészeti és audiológiai adjunktust is a pódiumhoz hívták, hogy dr. Gondos Miklóstól, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház új főigazgatójától átvehesse a hivatalos okiratot.

A Kalocsai Szent Kereszt Kórházban egy héttel korábban tartottak Semmelweis-napi ünnepséget. Az intézmény szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye alapján pénzjutalommal járó kitüntetéseket adtak át az elmúlt év legkiemelkedőbb dolgozóinak.

A teljes, több száz fős kollektívából Kiss Gyöngyi epidemiológiai szakápoló, Bagó István addiktológiai konzulens, Varga Anikó laboratóriumvezető, Mlinkó Nelli gyógytornász, Sztakó Tímea szövettani szakasszisztens, dr. Balatoni Balázs radiológus főorvos, Dusnokiné Kacska Tünde vezető műtőasszisztens, Denginé Mályik Erika urológiai szakasszisztens, dr. Császár Péter Éva ifjúság-egészségügyi szakorvos és Kecskeméti Anita belgyógyászati adminisztrátor érdemelt elismerést.

Szivós Etelka kórházvezető szerint csapatmunkának köszönhető a megyei Egészségügyért Díj. Fotó: Szent Kereszt Kórház

A díjakat Szivós Etelka, a Szent Kereszt Kórház vezetője adta át. Beszédében kiemelte: az intézet annak ellenére is szerencsés, hogy sokáig megfeszített erővel küzdött a koronavírus ellen, hiszen a betegség miatt egy kollégát sem veszített. Bejelentette továbbá, hogy nem sokkal az ünnepély előtt értesítéstették róla, hogy idén a kalocsai intézetnek adományozzák a Bács-Kiskun Megye Egészségügyéért díjat, amihez minden kolléga közös munkájára szükség volt. Ugyanezen az eseményen tüntette ki a szerinte legkiemelkedőbb dolgozókat a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara is. Szigetiné Sánta Júlia helyi szervezetvezető közölte, hogy a világjárvány kezdete óta korlátozások nélkül még meg sem rendezett ünnepélyen a Covid-osztály hosszú ideje helytálló három szakdolgozóját, Farkas Renátát, Havasi Sántha Emesét és Sólyáné Heckl Annát jutalmazza. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában