Galériával

2022.07.07. 19:21

Kinevezéseket és elismeréseket adtak át a kecskeméti egészségügyi dolgozóknak

A magyar egészségügy ünnepe július 1-je, melyen Semmelweis Ignácra, a magyar orvostudomány legnagyobb nemzetközi tekintélyű orvosára és egyben a gyógyító hivatás tiszteletére emlékeznek. Ez alkalommal tartott Semmelweis-napi ünnepséget a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház csütörtökön a Neumann János Egyetem GAMF Karán, ahol elismeréseket és kinevezéseket is átadtak.

Horváth Péter

A Neumann János Egyetem GAMF Karán tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a megyei kórház

Fotó: Bús Csaba

Az ünnepelteket Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató, mint házigazda köszöntötte és felidézte Semmelweis, korát megelőző tudományos szemléletét, rendíthetetlen kitartását, önzetlen lelkiismeretességét és megalkuvást nem ismerő hitét, amivel ma is példát állít az egészségügyben dolgozók elé.  

– Saját bőrünkön is tapasztalhattuk az elmúlt években, hogy bármikor váratlan kihívás elé állíthat bennünket a természet, de a legfontosabb feladatunk, hogy mielőbb, legjobb tudásunknak megfelelően megtaláljuk rá a gyógymódot. A legfontosabb, hogy támogassuk egymást, egy csapatként a közös célok, a betegek gyógyítása érdekében szívvel és lélekkel – hangsúlyozta az orvosigazgató, hozzátéve, hogy csak  a hivatásának élő, embertársait tisztelő szakember válhat az egészségügy szolgálójává. 

– Vannak emberek, akik különlegesnek gondolják magukat. Valójában önök mind azok. Arra tették fel az életüket, hogy az egészségügyben dolgozzanak, és a betegek érdekeit szolgálják – méltatta kollégái munkáját Horváth Zsolt, majd bemutatta a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház új főigazgatóját, dr. Gondos Miklóst, aki röviden köszöntötte kollégáit. 

Köszöntő beszédet mondott dr. Takács Péter, egészségügyért felelős államtitkár. Elmondta, hogy a magyar egészségügy szervezettségében és reakcióképességében sokkal jobb állapotban van, mint ahogyan azt érezzük, és ez a Covid időszaka alatt megmutatkozott. Mint fogalmazott, minden V4-es országénál jobb a többlethalálozási statisztikánk. Ez az egészségügyben dolgozóknak köszönhető, akik szervezetten álltak neki a feladatoknak. 

Kiemelte, hogy  különösen jó szervezettség jellemezte Bács-Kiskunt a járványügyi védekezésben, hozzátéve, hogy a magyar oltási program az elmúlt évtizedek sikertörténete, ami szintén az egészségügy munkatársainak köszönhető.

Emlékeztetett, hogy három célja van a hazai egészségügynek. Az első, hogy az egészségesen eltöltött életévek számát növeljék, a második az otthonhoz közeli ellátások megerősítése háziorvosi és szakellátási program kidolgozásával és a prevenció kiterjesztése. A harmadik cél, hogy a járványokkal kapcsolatos reagálóképességet megőrizzék.
Köszöntőt mondott még Cseh Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal vezetője és Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.

Számos elismerést adtak át az eseményen, illetve főorvosi és adjunktusi kinevezésben is részesítettek orvoskollégákat.
Kiemelkedő szakmai és tudományos munkája elismeréseként főorvosi kinevezést vehetett át dr. Pócs Andrea Krisztina, az onkoradiológiai központ, dr. Kálvin István, a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephely fül-orr-gégészeti és audiológiai szakrendelőjének orvosa, és dr. Velkei Tamás, a gasztroenterológiai osztály orvosa. 

Példamutató szakmai és tudományos munkájuk elismeréseként adjunktusi előléptetésben részesült dr. Belák Barbara, az onkoradiológiai központ, dr. Binder Dominika, a csecsemő és gyermekgyógyászati osztály, dr. Szeleczki Nóra, a nukleáris medicina osztály, dr. Trepák Kornélia, az általános sebészeti osztály, dr. Mihály György László, a sürgősségi betegellátó osztály, dr. Mohácsi Szilvia, a gasztroenterológiai osztály és dr. Végh Eszter Mária, az invazív kardiológiai osztály munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában