Terepképességű

2022.07.08. 17:41

Átvette új autóját a helvéciai polgárőrség

Egy vadonatúj, terepképességű szolgálati autóval gazdagodott a Helvéciai Polgárőr Egyesület, melyet pénteken vett át a kecskeméti Dacia-szalonban Balogh Károly egyesületi elnök, a település polgármestere dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke jelenlétében.

Horváth Péter

Dr. Fekecs Dénes (balra középen), a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és Balogh Károly polgármester (jobbra középen) az autó átadásakor

Fotó: Horváth Péter

Az autó megvásárlására a Magyar Falu Program pályázatán nyert hétmillió forintot az egyesület, amit az önkormányzat 1,2 millió forint támogatással egészített ki – tájékoztatott Balogh Károly. Így a meglévő Suzukival együtt immár két autóval láthatják el a szolgálatot a helvéciai polgárőrök. Az 1500 köbcentis, 115 lóerős Dacia Duster kapcsolható négykerékhajtással rendelkezik, ami kiválóan alkalmassá teszi a külterületi, tanyavilágban végzett járőrszolgálatra is.

Dr. Fekecs Dénes hangsúlyozta, hogy a közelmúltban a megye számos polgárőr-egyesülete sikerrel pályázott gépkocsibeszerzésre a Magyar Falu Programban, ezért minden egyesületet pályázásra biztatnak. 

A pályázat lehetőséget nyújt arra, hogy az egyesületek korszerű járművekhez jussanak, ami nagy segítség a hatékony szolgálat ellátásában. 

Emlékeztetett: a megyei polgárőrség kiemelt feladata a déli határszakasz megerősített védelme, ahol kitűnően lehet használni az ilyen terepképességű autót, de a külterületeken is nagyon jól hasznosítható.

Az autó szolgálatra kész és az Országos Polgárőr Szövetség arculati szabályzata szerinti feliratokat is hamarosan felhelyezik rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában