Falunap

2022.07.19. 16:04

A közösségért végzett több évtizedes munkájukért ketten kaptak elismerést Kömpöcön

Kenyérszenteléssel egybekötött szentmise nyitotta a kömpöci falunapok második napját. Az V. Szárnyas Fesztivál keretén belül adták át a község önkormányzatának kitüntető díjait. Az ünnepségen Tisoczki László polgármester mondott köszönetet a településen élők nevében azért a munkáért, amit a díjazottak hosszú éveken keresztül végeztek a közösségért.

Tapodi Kálmán

Az elismerést Tisoczki László polgármester adta át Hódi Andrásnénak.

Fotó: Tapodi Kálmán

Hódi Andrásné, a község érdekében kifejtett közösségi munkájáért és a helyi egészségügyi ellátásban való közreműködéséért érdemelte ki a Kömpöc Községért elismerést. A díjazott méltatása során elhangzott, hogy 1988 óta folyamatosan a községben dolgozott, először az iskolában volt ügyintéző. Tizenegy év múlva pedig az egészségügy területén találta meg hivatását, ahol nyugdíjba vonulásáig a mindenkori háziorvos mellett volt orvosírnok. A helyi ifjúsági és nyugdíjas egyesületben tizenöt éven keresztül volt vezetőségi tag és pénztáros.

Kiszner Vincéné részére a közoktatás területén végzett kiemelkedő színvonalú munkájáért a Kömpöc Közszolgálatáért kitüntető díjat adományozták. A díjazott 1969-ben szerezte magyar-orosz szakos főiskolai diplomáját és még abban az évben a kömpöci iskolában kezdett tanítani. Az első szabadon választott kömpöci önkormányzatnak is tagja volt és mint iskolaigazgató megalapította az általános művelődési központot. Kiszner Vincéné 2005-ben Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott és még abban az évben nyugdíjba vonult. Aranydiplomáját két éve vehette át.

A díjazott egészségi állapota miatt nem tudott ott lenni a díjátadón és az elismerést otthonában adta át részére Tisoczki László polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában