Elismerés

2022.05.31. 17:00

Elnöki dicséretet kaptak a bajai halfőzők

A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete évek óta hasznos és példamutató tevékenységet végez a gasztronómia területén. Az elvégzett munkára felfigyelt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöksége is és az egyesület munkáját elnöki dicséretben részesítette a közelmúltban.

Rab Rita

Az oklevelet Péter András és Martonosi Attila vette át. – A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete mindig is fontosnak tartotta, hogy a halászléfőzés élő hagyományát népszerűsítse a város fiataljai és lakói körében. Ennek érdekében többféle programmal jelentkezett: halászléfőző tanfolyamot indított „Gasztrokaland fiataloknak” elnevezéssel, a Duna menti régió általános és középiskolái számára Ifjúsági Halfőző Versenyt hirdetett. Országos rajzpályázatot szervezett „Hej halászok, halászok, mit fogott a hálótok?” címmel – sorolta Martonosi Attila, majd hozzátette, a 2020. és 2021. években elvégzett munkának köszönhetően A bajai halászléfőzés élő hagyománya és kultusza című pályázatuk sikeres lett. Beke­rült a bajai halászlé a szellemi kulturális örökség jegyzékébe, elismerést szerezve a Baja környéki emberek számára. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában