Galériával

2022.04.05. 17:00

Több mint negyven cég kínált munkát a kecskeméti egyetem állásbörzéjén

Huszonharmadik alkalommal rendeztek felsőoktatási állásbörzét Kecskeméten. Az egyetemi campus aulájában több mint negyven cég várta standjához a látogatókat.

Hraskó István

A Neumann János Egyetem aulája adott otthont a rendezvénynek Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Az idei évben az új campus aulájában több mint negyven vállalattal ismerkedhettek meg a látogatók. A kiállítók körét képezték a Neumann János Egyetem fő duális partnerei, a régió meghatározó vállalatai, szervezetei, így többek között a kecskeméti önkormányzat, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, a Magyar Honvédség, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és természetesen maga az egyetem is. 

Az érdeklődőknek lehetőségük volt – a cégek és ajánlataik megismerésén túl -, tanácsadásokon is részt venni, hogy miképp tudnak sikeresen elhelyezkedni a munkaerőpiacon, legyen szó nyári diákmunkáról vagy teljes munkaidős foglalkoztatásról.

Dr. Fülöp Tamás rektor köszönetet mondott minden résztvevő cégnek és látogatónak, mint fogalmazott, nagyszerű üzenet és visszajelzés számukra arról, hogy az egyetem képzései népszerűek és széles az a vállalati kör, amellyel a kutatás-fejlesztés és oktatás-innováció területén együtt dolgoznak. Azt is hozzátette, az állásbörze mindig fontos pillanat az egyetem életében, és komoly hagyományai, tradíciói vannak.

– A Neumann János Egyetem egy gyakorlatorientált képzést folytató felsőoktatási intézmény és ha a képzési portfólióját nézzük, a vállalkozások, a gazdaság számára számos területen kínál felkészült munkaerőt és megfelelő képzettséggel rendelkező hallgatókat. A duális képzés területén egyedülálló az intézményünk, országosan is elsőnek számít. Úgy gondolom, a partnerek is megelégedéssel vehetik tudomásul, hogy ilyen magas szintű képzést folytatunk – jelentette ki dr. Fülöp Tamás.

A rektor hozzátette, az is fontos visszacsatolás, hogy a náluk végzett hallgatók  milyen gyorsan és a végzettségüknek megfelelő szektorban találják-e meg számításaikat. 

A felmérések szerint a NJE hallgatói már a diplomaszerzés előtt jelentős részben tudják, hogy milyen cégnél szeretnének majd dolgozni, és a duális képzés keretében sokaknak már egyetemi éveik alatt megvan jövőbeli állása.

– Feladatunk, hogy innovatív képzéseket folytatva biztosítsuk azt a munkaerőigényt, amely a vállalatok felől érkezik. Felkészült oktatóink, a felszerelt gyakorlóhelyek, laborok lehetővé teszik, hogy magas színvonalú képzést tudjunk folytatni – zárta szavait dr. Fülöp Tamás, közös gondolkodásra kérve a vállalatokat, cégeket.

Gaál József alpolgármester elmondta: Kecskemét hazánk egyik leggyorsabban fejlődő városa, igaz ez a gazdaságára, szolgáltatásaira, közlekedésére, a szabadidő eltöltésére. 

A megyeszékhely  munkaerőpiacán a jó szakemberekből nagyobb a kereslet, mint a kínálat. Az alpolgármester is hangsúlyozta az állásbörze fontosságát, amely lehetőséget ad a duális kapcsolatok megerősítésére, esetleg éppen felvételére. Gaál József szerint is versenyképes végzettséget szereznek az NJE hallgatói, és a kecskeméti egyetem dinamikus fejlesztési szakaszban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában