Átadó

2022.04.05. 19:55

Több mint 100 millió forintból készült el Solton a civil közösségek háza

Ünnepélyes keretek között adták át a solti civil szervezetek házát, amely a Belügyminisztériumtól kapott 103 millió forintos támogatásból valósult meg.

Lencsés P. Anna

Font Sándor (balra) és Németh István vágta át a szalagot. Fotó: Lencsés P. Anna

Az önkormányzat korábban erre a célra vásárolta meg a régi ÁFÉSZ-szék­házat, amelynek a nagyszabású felújítása három hónap alatt lezajlott. A projekt keretében az épület tetőszerkezetét kijavították, a hullámpala borítás helyére cserép került. A belső és külső vakolatokat megújították, újrafestették. Az épület helyiségeibe új hidegburkolat került, a vizesblokk is teljesen megújult. 

 

A hibás nyílászárók javításával és az elavult nyílászárók korszerű, műanyag nyílászárókra történő cseréjével is javult az épület színvonala. Újjáépítették a fűtési, a villámvédelmi és elektromos rendszereket is. 

A felújított épületben a civil szervezetek számára nyolc különböző nagyságú irodát és egy tárgyalót alakítottak ki. Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője avatóbeszédében kitért arra, hogy a beruházás forrása az ötezer fő feletti, kisvárosi programban kapott egyedi, vissza nem térítendő támogatás, amelyet az ilyen lakosságszámú települések részére alkottak meg. Hozzátette, hogy a civil szervezetek elengedhetetlenek egy település életében, felpezsdítik a közösség életét, gyakran ők adják a rendezvények sava-borsát. 

Németh István, Solt polgármestere köszöntőbeszédében kifejtette, hogy a város régi adósságát törleszti a helyben működő civil szervezetek felé ezzel a mai kornak megfelelően felújított épülettel, ahol korszerű körülmények között tudják majd intézni dolgaikat. A polgármester hozzátette, hogy az egykor jobb napokat látott épület ismét régi fényében ragyoghat – ezzel Solt ismét tett egy újabb lépést a kisvárosi megjelenés felé. A nemzeti színű szalag átvágása után az átadóünnepség résztvevői a polgármester vezetésével bejárták a felújított épületet.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában