Oktatás

2022.04.02. 07:00

Jövő Klub programot indít az Esély Központ Egyesület Kecskeméten

A szomszédos országban zajló háború miatt, Ukrajnából menekült, Kecskeméten tartózkodó középiskolás korú fiatalok részére is elérhetővé tette rendkívüli oktatási programját az Esély Központ. A Jövő Klubban ingyenes idegennyelvi és informatikai képzést, valamint médiaműhelyt indítanak hátrányos helyzetű középiskolás fiataloknak a Malom bevásárlóközpontban.

Szamosújvár, 2012. április 24. Délutáni tanítási órán vesznek részt diákok a Mezõségi Téka Szórványkollégiumban, a romániai Szamosújváron (Gherla). Romániából a magyarság megmaradását és fejlõdését szolgáló 11 oktatási és mûvelõdési intézmény és 5 program került fel a nemzeti jelentõségû intézmények listájára 2012 februárjában. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

A nagy sikerrel indult oktatási programhoz eddig három nagy intézmény csatlakozott, a Kecskeméti Szakképzési Centrum 8 szakiskolája és technikuma, a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központ, valamint a Kecskeméti Katona József Gimnázium Arany János Tehetségkutató Programjának mintegy 50 tanulója - adta hírül az MTI.

 

A Programban résztvevő diákok pénteken, szombaton és vasárnap vehetnek részt a képzéseken. A megnövekedett igények miatt tervezik, hogy más hétköznap is elérhető legyen "A Jövő Klub" programja.

A Jövő Klub hitvallása szerint a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok esélyegyenlőségének, iskolai sikerességének megteremtéséhez a lehető legjobb minőségű oktatás, a modern technológiáknak megfelelő készségek legmagasabb szintű elsajátítása szükséges.


Ezért az oktatási program során új Apple MacBook Pro informatikai eszközöket használnak. A professzionális informatikai eszközök és rendszerek megismertetésében a Dr.Code Digitális Központ, valamint a Neumann János Egyetem Műszaki és Informatikai Kar oktatói vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában