Kalocsa

2022.04.21. 14:18

Hetedszer nyert egyéni mandátumot Font Sándor országgyűlési képviselő

A Bács-Kiskun megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerületének képviselője szerdán vette át megbízólevelét.

Tapodi Kálmán

Dr. Filvig Géza, Kalocsa polgármestere (balra) fogadta Font Sándort Fotó: Tapodi Kálmán

– Tizennégy olyan képviselője van a jelenlegi országgyűlésnek, akik 1998 óta mindannyiszor megnyerték az egyéni körzetüket. Nem sokan vagyunk, de számontartjuk egymást, mert a legnagyobb erő az egyéni körzetből származik, amire én önök által vagyok büszke – mondta el Font Sándor országgyűlési képviselő szerdán a városháza dísztermében a megbízólevelének átvételét követően. A Fidesz–KDNP képviselője április 3-án immár hetedik alkalommal szerzett egyéni mandátumot. 

Az ünnepségen dr. Schön Ferenc, a 3. számú választókerület választási bizottságának elnöke beszámolt arról, hogy rendben, a törvényi előírások szerint zajlott a választás. 

A szavazópolgárok öt egyéni jelölt közül választhattak, és a névjegyzékbe vettek 69 százaléka élt szavazati jogával.

A legtöbb voksot, összesen 26 592-t Font Sándor kapta, aki ezzel 59,7 százalékos támogatást kapott munkájának folytatására. 

– Szeretném megköszönni mindazoknak a választóknak a döntését, akik a hetedik országgyűlési mandátumhoz juttattak – emelte ki beszéde során Font Sándor, aki hozzátette, a választók akkor is kitartottak mellette, amikor nehezebb idők voltak. 

– A kitartásra és a támogatásra most is szükség lesz. Talán csak a 2010-es választás után éreztük azt, hogy elég nehéz a helyzet, amiben az országgyűlési képviselőknek és a kormánynak munkája lesz. Most valami hasonlót érzek. 

Akkor egy belső, rossz magyarországi állapot miatt érezhettük ezt, most nem erről van szó: gazdaságunk a tavalyi évben az Unióban a legmagasabb növekedést érte el. 

Van azonban több olyan környezeti hatás, akár az Unióval való vitánk a Magyarországnak járó támogatási pénzek folyósításáról, vagy az orosz–ukrán háború egyelőre beláthatatlan következményei, melyek nem teszik lehetővé, hogy a szokásos módon tervezzük Magyarország életét – mondta el Font Sándor, aki hozzátette: a tavaly ősz óta elindult energiaár-emelkedés hatásai mindenkire érvényesülnek. 

– A feladat nem kicsi, ezért is számítok az önök támogatására és kitartására a nehezebb helyzetben is – fogalmazott Font Sándor, aki úgy vélekedett: a nehézségek ellenére a térség előtt egy nagyon szép, prosperáló jövő áll. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában