Húsvét

2022.04.13. 17:44

Ezerhúsz dísz került a tassi tojásfára

A húsvéti ünnepek közeledtével idén is feldíszítette a Millenniumi emlékpark egyik fáját a Tassi Kulturális Egyesület.

Gulyás Sándor

A szorgos kezeknek köszönhetően díszbe öltözött a tojásfa

Egészen pontosan 1020 darab festett tojást és díszeket készítettek és helyeztek el a fán a tagok. Azért ennyit, mert ez évben 1020 éves a település, amit egy 1002-ből származó, Szent István által jegyzett adományozó levél igazol. A dokumentumban az áll, hogy első királyunk földterületet adományoz itt, a Duna partján a Veszprém-­völgyi apácarendnek. 

 

Az egyesület a tavalyi évben nem tudta megrendezni a szokásos tavaszi játszóházi délutánt a pandémia miatt, ahol a tojásfestést és a tavaszváró díszeket szokták a gyerekek elkészíteni. Akkor úgy döntött a tagság, hogy a falu központi parkjában tojásfát díszítenek egy néphagyományt felelevenítve, ami a termékenységhez és a bőséghez köthető. Idén már előre tojásfestéssel készültek a gyerekekkel és a felnőttekkel, így a könyvtári kézműves-foglalkozásokon, illetve a faluházi játszóházi délutánon is nagyon sok elkészült, hála a sok szorgos kéznek. A sikerhez az ovisok is hozzájárultak. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában