Beszámoló

2022.04.25. 07:00

Egy halálos baleset történt tavaly Kiskőrösön

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen tartott ismertetőt Csizovszki László rendőr alezredes, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság parancsnoka a rendőri testület tavalyi munkájáról.

Barta Zsolt

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A közlekedésbiztonsággal kapcsolatban elmondta, hogy a városban tizenhárom személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ebből egy halállal végződött. Három esetben súlyos sérülés is történt, kilenc pedig könnyű sérüléssel végződött. 

A balesetek közül ötöt kerékpárosok okoztak, míg kettő során a motorosok voltak a vétkesek. 

Tavaly a rendőrök 38 eset során állítottak le olyan közlekedőket, akik korábban felöntöttek a garatra, azaz alkoholt fogyasztottak. 

A kiskőrösi rendőrkapitányi beszámolón szó esett arról is, hogy 2021-ben a regisztrált bűncselekmények száma 223 volt, ez pedig 14,9 százalékos csökkenést mutat a 2020. évi adatokhoz képest. Kiskőrösön, a közterületen elkövetett bűncselekmények száma az előző évhez képest jelentősen nem változott, minimálisan emelkedett. Míg két éve 92 nyomozás indult, az értékelt időszakban ez 94 esetre emelkedett – derült ki a képviselő-testületi ülésen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában