Állatok szeretete

2022.04.17. 07:00

Csini póni segíti a kunszállási óvodások fejlesztését

A Mosolyvár óvodába járó gyerekek a Csőke parkban rendezett ünnepség keretében az intézmény pónijává fogadták Csini pónit. A nap emlékére a paci egy emléklapot kapott, ami a kinevezését is tartalmazza.

Vajda Piroska

Tetszett a gyerekeknek a póni. Fotó: Vajda Piroska

Az óvodások masnival átkötött sárgarépacsokorral köszöntötték a kis lovat – tudtuk meg Horváthné Gellért Emőke óvodavezetőtől. Elmondta, a Kunszállási Mosolyvár Óvodába járó gyermekek nevelésében nagy hangsúlyt kap az állatok szeretete, a róluk való gondoskodás, éppen ezért a Borostyán-­tanyán élő póni az óvoda életében folyamatosan részt vesz. 

Csini gazdája, Bakos Katalin – akinek gyermeke a Mosolyvár óvodába jár – igyekszik mindenben segíteni az óvoda munkáját. Neki köszönhető, hogy a kis póni részt vett már gyerekeknek szervezett ügyességi versenyen, családi napon, Mihály-napi vásáron. A tervek szerint Csini a jövőben még több óvodai esemény résztvevője lesz. 

Mai világunk egyik nagy problémája, hogy a gyerekek és a felnőttek is eltávolodtak a természettől, az állatoktól. Ezzel a kezdeményezéssel egy kicsit újra megteremtődik az a kontaktus, ami nagyon fontos egy kisgyermek fejlődésében, főleg a mai rohanó és elektromos eszközökkel teli világban – fogalmazott Bakos Katalin a pénteki ünnepségen.

Fotó: Vajda Piroska
Fotó: Vajda Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában