Fényjelenség

2022.03.15. 14:36

Nagy villanást láttak éjszaka a kecskeméti repülőbázis környékén

Pár másodpercig tartó, a kecskeméti repülőbázis környezetében látott nagy villanásról, hangtalan “fényrobbanásról” írnak a Facebook egyik kecskeméti csoportjában, és olvasónk is erről számolt be. Megkerestük a Honvédelmi Minisztérium (HM) Sajtóosztályát és az áramszolgáltatót is.

Hraskó István

Fotó: Illusztráció / Együd Márk/MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis

Fotó: Együd Márk/MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis

Egy olvasónk arról érdeklődött, tudjuk-e, miért volt hétfőn áramkimaradás Kecskeméten (azt nem írta, melyik városrészben), hozzátéve: ezzel egyidőben többen nagy fényt láttak a kecskeméti reptérnél. A közösségi médiában egy hangtalan “fényrobbanásról” posztoltak, más azt írta, Úrréten (a bázishoz közel) állt kint a szabadban, és akkor látta, hogy “kivilágosodik” az egész reptér térsége, mintha 3-5 másodpercig “vakuztak” volna.


Megkerestük a HM Sajtóosztályát, és azt a választ kaptuk, hogy a különös fényjelenség nem köthető a repülőbázishoz és semmilyen repülési tevékenységhez. Mivel áramkimaradásról is kaptunk jelzést, megkerestük az MVM Démászt is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában