Nagy villanás

2022.03.16. 15:16

Rövid idejű zárlat okozta a fényjelenséget Kecskemét környezetében

Egy másodperces, úgynevezett rövid idejű zavartatás történt hétfőn este nyolc óra körül Kecskeméttől nem messze, a Városföldi 120 kV-os kapcsolóállomás területén. Ez okozta az olvasónk által látott és jelzett fényjelenséget.

Hraskó István

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Kedden délelőtt olvasónk arról érdeklődött, tudjuk-e, miért volt hétfőn este áramkimaradás Kecskeméten, hozzátéve: ezzel egyidőben többen nagy fényt láttak a kecskeméti reptérnél. A közösségi médiában egy hangtalan “fényrobbanásról” posztoltak, más azt írta, Úrréten (a bázishoz közel) állt kint a szabadban, és akkor látta, hogy “kivilágosodik” az egész reptér térsége, mintha 3-5 másodpercig “vakuztak” volna.

 

Megkerestük a HM Sajtóosztályát, és azt a választ kaptuk, hogy a különös fényjelenség nem köthető a repülőbázishoz és semmilyen repülési tevékenységhez, nincs is róla információjuk.

Írtunk még kedden az MVM Démász Áramhálózati Kft.-nek, választ szerdán délután kaptunk.

 

– Hétfőn este 20 óra után nem sokkal 1 másodperces, úgynevezett rövid idejű zavartatás történt Kecskeméten, a Városföldi 120 kV-os kapcsolóállomás területén. A múló zárlatot a védelmi rendszer sikeresen hárította, így üzemzavar nem keletkezett, de a zavartatás fényjelenséget okozott – válaszolt a szolgáltató.

 

Olvasóinktól tudjuk, hogy pár másodperces áramszünet vagy áramingadozás volt tapasztalható Kecskeméten több városrészben, így a Bethlenvárosban, Műkertvárosban, Kósafaluban, Kadafalván, és a környező településeken, így Tiszakécskén, Helvécián, Városföldön, sőt még Nagykőrösön is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában