Galériával

2022.03.23. 17:25

Háromszázmillió forintos beruházást valósít meg a kerekegyházi Harangpack Kft.

A magyar kormány kétszáztízmillió forint támogatásából és kilencvenmillió forint saját erőből fejleszti öntapadó címke gyártó üzemét a kerekegyházi Harangpack Kft.

Gulyás Sándor

Dr. Kelemen Márk polgármesternek (balra) László Csaba cégtulajdonos mutatta meg a címkegyártás folyamatát Fotó: Gulyás Sándor

Fotó: Mediaworks

– A cég története negyven évvel ezelőtt kezdődött, amikor könyvkötő kisiparosként megkezdtük tevékenységünket Kecskeméten. Eleinte reklámtáska és póló nyomtatással, majd műanyag tasakok készítésével foglalkoztunk. A változás 1995-ben következett be cégünk életében. A kerekegyházi telephely egye nagyobb bővülésre adott lehetőséget. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően a kisipari forma idejét múlttá vált, így 2008-ban testvéremmel, László Csabával megalakítottuk a Harangpack Kft.-t, családi vállalkozásban indítottuk el a tekercses címkenyomtatást – idézte fel a keddi projektnyitó rendezvényen a cég történetét Harangozó Sándor cégtulajdonos.

Vállalkozás folyamatosan gépesítette üzemét, a fejlődéhez nagyban hozzájárult a 2010 után javuló gazdasági környezet. A megrendelések számának növekedése miatt szükségessé vált a kapacitás bővítése. 

A harmadik nyomdagép megvásárlása után két év leforgása alatt a cég megduplázta árbevételét. Négy évvel később modern, digitális nyomdagépekkel gyarapodott az üzem. A kezdetben tíz főt foglalkoztató vállalkozás alkalmazottjainak száma ötvenhatra emelkedett.

– A magyar kormánytól nyert 210 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból és saját erőből újabb fejlesztésre van lehetőségünk. A rendelkezésre álló támogatásból rotációs, nyolc színes ofszet nyomdagépet vásárolunk, az energia költségek csökkentése érdekében pedig napelemrendszert telepítünk. A fejlesztés után 50 százalékkal tudjuk növelni árbevételünket, és újabb tíz főnek tudunk munkát biztosítani – emelte ki László Csaba cégtulajdonos.

 

 

 

A családi vállalkozás legfontosabb célkitűzése, hogy a teljesség igényével komplex megoldásokat kínáljanak partnereiknek az öntapadós címke gyártás területén. 

Tervben van, hogy visszahozzák Magyarországra a külföldön gyártott címkék egy részét.

– Három stratégiai alappillérre épülnek a képviselő-testület fejlesztési döntései. Ezek a lakhatás, az oktatás és a munkahelyteremtés feltételeinek tervszerű, folyamatos és fokozatosan egymásra épülő fejlesztését jelentik, természetesen számos egyéb fontos feladat mellett. Településünk életében nagyon nagy szükség van a cégek fejlődésére. Harangpack Kft. az elmúlt tíz év alatt nagyot lépett előre, ma már a tíz legnagyobb adózónk egyike. Jelentősen megnőtt a foglalkoztatottak száma, ami hozzájárul a település népességmegtartó erejéhez is – hangsúlyozta dr. Kelemen Márk polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában