Ünnepség

2022.02.14. 07:00

Szalagavatóztak a bajai Bereczki Máté Szakképző Iskola végzősei

Pénteken tartották meg a hagyományos szalagavató ünnepséget a Bereczki Máté Szakképző Iskolában. Az eseményen tiszteletét tette Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, Széll Péter alpolgármester, Horvát László Csaba címzetes igazgató, dr. Pokkerné Szilvási Orsolya alezredes asszony, Kis Zoltán rendőrszázados és Hári Erika volt igazgatóhelyettes.

Márton Anna

Keringőt mutattak be a végzős tanulók a szalagavatón Fotó: Beküldött fotó

Az ünnepi műsort két osztály készítette: a 11.-es rendvédelmi és a 11.-es agrár-sport osztály. A rendezvényt Matheisz Erika szervezte, segítői voltak Kőhegyi Mihály és Tari Lajos. Az eseményen Füves Diána első éves tanuló énekelt. 

A diákok műsorát követően Koch Zsuzsanna igazgató mondta el ünnepi beszédét. Elsőként üdvözölte a vendégeket és megköszönte a diákoknak az ünnepi műsort. 

– A rendvédelmi osztály tanulói ma hosszú napra ébredtek, délelőtt vizsgáztak. Mellék-szakképesítést szereztek, közszolgálati ügykezelő végzettségre tettek szert – hangzott el az igazgató köszöntőjében, majd egy történetet mondott el a végzős diákoknak egy ácsmesterről, aki utolsó munkájába nem tette bele a szívét. 

– Az elvégzett munka hanyag volt, az anyagok minősége silány. A ház átadására megjelent a főnök is, magával hozta a ház kulcsait, és átadta azokat az ácsmesternek. Ez a te házad, ezt neked adom ajándékba. Az ácsmester meg volt döbbenve. Mint mondta, ha tudta volna, hogy a saját házát építi, egész másképp dolgozott volna. Így van ez mindannyiunkkal, mint az ácsmesterrel. Rosszabb esetben megnyugszunk a „majd lesz valahogy” kiáltással vagy építgetjük életünket nap-nap után, de sokszor nem éppen a legjobbat hozzuk ki magunkból. Aztán rádöbbenünk, hogy nekünk kell majd abban a házban laknunk, amit mi építettünk, és ha újrakezdhetnénk, akkor egészen mást építenénk. De nincs már visszaút.

Kedves végzős tanítványok, ti is építőmesterek vagytok, átvitt értelemben ti is mindennap kalapácsot fogtok a kezetekben, hogy szöget verjetek a képzeletbeli gerendába, léceket illesztetek egymáshoz, falakat húztok fel. 

Ahogy ma álltok a dolgokhoz, és amilyen döntéseket hoztok, azok szablyák meg, hogy holnap hogyan éltek – hangsúlyozta Koch Zsuzsanna. 

A rendezvény központjában ezúttal is a végzősök táncai voltak, amiket Weidinger Ivett tanított be. Elsőként egy keringőt adtak elő, amelyet egy jódlidal követett. Az eseményen a közszolgálati technikusok önvédelmi bemutatót tartottak, őket Kis Zoltán rendőr százados készítette fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában