Döntőre készül

2022.02.19. 16:40

Kürtversenyen bizonyít a solti növendék

A Solti Vécsey Károly Általános Iskola és Művészeti Alapiskola tehetséges kürtös növendéke, Butyera Márk továbbjutott a tizennegyedik alkalommal megrendezett országos kürtverseny területi válogatóján, ahol három megye legjobbjai mérkőztek meg egymással. A döntő megmérettetést, ahol az egész országból már csak a legjobbak vesznek részt, március elején fogják megrendezni Kisújszálláson.

Lencsés P. Anna

Butyera Márk és tanára, Nagy Máté. Fotó: Lencsés P. Anna

Márk ebben az évben a második korcsoportban vesz részt a versenyen. Bár még csak hatodik osztályos az általános iskolában, három évvel ezelőtt is elindult a versenyen, és akkor az országos döntőn harmadik helyezést ért el korcsoportjában. Felkészítő tanára Nagy Máté, a művészeti iskola rézfúvós tanára elmondta róla, hogy kiemelkedően szorgalmas növendék. Negyedik éve játszik választott hangszerén, a kürtön, és az eredményeken látszik, hogy sikeres volt a hangszerválasztása. A tanár úr hozzátette, hogy Márk egy mozgékony, ízig-vérig mai gyerek, de nagyon céltudatos és érett gondolkozású, megbízható növendék. Választott zenei darabjai is magasabb szintűek, mint amit saját korosztálya alapján játszana. Az előző verseny sikere is hozzájárul ahhoz, hogy szeretne ebben az évben is jól teljesíteni.

Márk sokat gyakorol, otthon is és a zeneiskolában is, mivel a területi megmérettetésre két darabot, az országoson már négyet, két kötelezőt és két szabadon választottat kell kotta nélkül eljátszania. Ezért általában napi több órát is gyakorol egyedül és együtt a rézfúvós tanárával, valamint a zongorakísérő tanárnővel, Litauszki Petrával is. A felkészüléséhez nagy segítséget, támogató hátteret biztosít a környezet, az iskola, a művelődési ház és Márk családja is.

Butyera Márk elmondta, hogy szívesen játszik a hangszerén, a kürtön, nem érzi megterhelőnek a sok pluszmunkát. A zenén kívül más tantárgyak is érdeklik, például a testnevelés és a matematika is. Mint elmondta, jó érzés számára, hogy az országos versenyen meg tudja mutatni, hogy a solti zeneiskola növendékeként mire képes, és szeretne jó eredményével a solti művészeti iskoláról is egy pozitív képet kialakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában