Beruházás

2022.02.23. 06:55

Az elnyert támogatásból újítják fel a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség irodáit

A Városi Civil Alap pályázatán tavaly nyert forrásból újítja fel irodáit a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség. Idén a migráció keze­lésében játszott szerepük miatt terepjáró vásárlására pályáznak.

Horváth Péter

A korszerű nyílászárók beépítésével az energiahatékonyság is sokat javul. Fotó: Horváth Péter

A város önkormányzata még évekkel ezelőtt ingyenesen adott használatba három Bajcsy-Zsilinszky körúti irodahelyiséget a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetségnek, ami azóta a szervezet székhelyéül szolgál. A megyei szövetség tavaly sikerrel pályázott a Városi Civil Alap kiírására, az elnyert nyolcmillió forintból most felújítják az irodákat – tájékoztatott dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. 

– A nyílászárók már igen régiek voltak, ezeket most újakra cseréljük. Az elnyert forrásból jut még néhány irodabútor beszerzésére, nagy kopásállóságú laminált padló lefektetésére és az irodák kifestésére is – mondta Fekecs Dénes. A munkálatok elvégzésével az önkormányzati tulajdonú KIK-FOR Kft.-t bízták meg. Fekecs Dénes hangsúlyozta, hogy a megye 116 egyesülete a megyei szövetség felé végzi elszámolását és, ezen időszakban jelentős az ügyfélforgalom irodáikban. A beruházás nyomán sokkal jobb körülmények között zajlik majd az ügyintézés, ráadásul a korszerű nyílászárók beépítésével az energiahatékonyság felé is nagy lépést tettek. A munkálatok várhatóan néhány hétig tartanak. 

Az elnök hozzátette, hogy a tavalyi pályázati sikeren felbuzdulva idén is pályáznak a Városi Civil Alapnál, most terepképességű jármű beszerzésére. 

– Bács-Kiskun megye polgárőrei kiemelt szerepet játszanak a migráció kezelésében. 

De nemcsak a határ menti egyesületek vesznek részt a munkában, hanem a mélységi területeken szolgáló polgárőrök is, sőt más megyékből és Budapestről is érkeznek szolgálatot adni. 

A határ menti közlekedés és a szolgálatok zökkenőmentes megszervezése érdekében szeretne a szövetség egy magasított karosszériájú, terepen is könnyebben mozgó járművet beszerezni – indokolta az új pályázat benyújtását a megyei elnök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában