Koronavírus

2022.01.15. 07:00

Pozitívan állnak az oltáshoz a csólyospálosiak

A településen három vakcina – Pfizer, Sinopharm és Jansen – közül lehet válasz­tani.

Tapodi Kálmán

Gorzás Imréné asszisztens segített a vakcinát beadni

Forrás: Tapodi Kálmán

Gorzás Imréné asszisztens segített a vakcinát beadni

Forras: Tapodi Kálmán

A 80 éves Kiss Sándorné tegnap elsők között érkezett a község orvosi rendelőjébe, ahol ma is lehetőség nyílik a koronavírus elleni oltás felvételére. Regina néni már a harmadik vakcinát vette fel, és abban reménykedik, hogy továbbra is sikerül megvédeni magát a vírus hatásaitól. Az 58 éves Boitár Tamás is hasonlóan vélekedett és ő is ezért jelentkezett a harmadik oltásra. 

– Szerencsére az első perctől kezdve nagyon pozitívan álltak az oltásokhoz az itt élők. Múlt év februárban kezdődött az idősebb korosztályban az oltás, de akkor még mi hívogattuk telefonon őket. Augusztusban már a harmadik oltás felvételére is lehetőség nyílt, és azóta folyamatosan oltjuk mindazokat, akik jelentkeznek. Az a gyakorlat vált be, hogy a betegek felhívnak bennünket, egyeztetünk velük, és a megbeszélt időpontra hívjuk őket. A mostani akción túl még csütörtök délutánonként szoktunk oltani – mondta el dr. Tóth Annamária háziorvos, akinek Gorzás Imréné asszisztens segített a kért vakcina beadásában. 

Csólyospáloson három vakcina – Pfizer, Sinopharm és Jansen – közül lehet válasz­tani. Aki más típusú oltást szeretne felvenni, az januárban a majsai járóbeteg-szakrendelőben minden csütörtök és péntek délután, valamint a szombati oltási akciónapokon élhet a lehetőséggel.

koronavírus (Bács-Kiskun megye)

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik