Jerkó Zoltán

2022.01.11. 11:25

Élő adománygyűjtő közvetítéssel segít a népszerű videós a szívbeteg ladánybenei kisfiúnak

A közelmúltban írtunk a harmadik szívműtétjére váró ladánybenei Tomikáról, akin mindaddig nem végezhetik el az életmentő beavatkozást, amíg nincs egy otthonukban kialakított steril szoba. A nehéz anyagi helyzetben lévő családnak egy online játék közvetítéséről ismert személyiség, a több tízezres követővel rendelkező ajkai Jerkó Zoltán szervezett gyűjtést csatornáján.

Horváth Péter

Középen Jerkó Zoltán, elöl középen a szívbeteg Tomika

Forrás: Horváth Péter

December végén írtunk a nyolcéves ladánybenei Tomikáról, aki egy ritka genetikai betegséggel, a Noonan-szindrómával és a belőle fakadó szívbetegséggel kénytelen együtt élni. Hogy szívén immár harmadszor is elvégezhessék az életmentő beavatkozást, egy steril szobára van szüksége, amit önerőből nem tud megvalósítani a szegény sorsú család. 

Az édesanya, Czapek Anikó a gyermekek után járó díjból neveli három gyermekét, jelenleg munkát keres azért, hogy meg tudjanak élni. Ezért nem engedhetik meg maguknak, hogy a szívműtét után, az előző alkalomhoz hasonlóan, egy hónapot töltsenek a budapesti klinika steril szobájában, így maguk alakítanának ki egyet, ahol Tomika lábadozhat. Ez pénz híján lehetetlennek tűnik, és most versenyt futnak az idővel. 

A kisfiú állapota egyre romlik, a megnagyobbodott szívbillentyű miatti elégtelen szívműködés mind fáradékonyabbá teszi, jelentősen rontva életminőségét. Már többen a család mellé álltak, kisebb adományokkal segítették őket, most pedig az internet népét szeretné összefogni egy jóakaratú segítő, a számítógépes játékok online közvetítését követő játékosok körében Zotya37-ként ismert ajkai Jerkó Zoltán.

Anikó véletlenül talált rá a legnagyobb közösségi oldalon a több mint 34 ezres követőtáborral rendelkező Zoltánra, aki a család megsegítésére sietve gyorsan gyűjtést szervezett, és hétfőn maga is ajándékokkal megrakodva látogatott el Tomikáékhoz. 

– Videóimban bemutattam Anikóékat, beszéltem a helyzetükről és arról, hogy Tomikának steril szobára van szüksége ahhoz, hogy az életmentő műtétet elvégezhessék rajta, és anyukája a lábadozás ideje alatt is dolgozhasson – mondta Zoltán, aki élelmiszercsomagot, játékokat és egy tévét hozott a családnak – a gyerekek legnagyobb örömére. Zoltán korábban is felkarolt már jó ügyet: év végén a Gyermekrák Alapítványnak gyűjtött, most pedig Anikóékat segíti mindaddig, amíg a céljuk nem teljesül. 

– Több mint 34 ezres közösség épült a csatornán, melynek tagjai természetesen különböző anyagi lehetőséggel rendelkeznek, de ez már jó alap arra, hogy elinduljon valami, és sok kicsi sokra megy. A héten több alkalommal 12 órás élő adománygyűjtő játékközvetítést tartunk a csatornán, végig látható lesz Anikó bankszámlaszáma, és videóban mutatom be a nehéz helyzetben lévő családot. 

Szerencsére egyre többen jelzik, hogy a maguk módján szeretnék segíteni Tomikát a felépülésben. 

Van olyan követő, aki utalást tett arra, hogy vállalná a steril szoba kialakítását és a ház felújításában is segédkezne. Ő már máskor is tett ilyet, egy gyermekotthon felújítását végezte el, ezért bízunk abban, hogy lehetősége lesz Anikóékat is segíteni – mondta Zoltán. 

Anikó elmondta, hogy több apró segítség érkezett már cikkünk megjelenése óta, de az áhított cél még messze van. – Ettől függetlenül jó érzés, hogy akadnak jó szándékú segítők, akik támaszt jelentenek, és reményt nyújtanak ahhoz, hogy valaha rendeződik az életünk – mondta Anikó, aki töretlenül hisz kisfia gyógyulásában és a közösség erejében, jóindulatában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában