Kisszállás/Baja

2022.01.19. 17:50

A kisszállási Huszár Brigitta dobostortája hatalmas sikert ért el

A Nyelvek Európai Napján a Bajai SzC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola végzős cukrász tanulója, a kisszállási Huszár Brigitta dobostorta-hungarikumával a legjobb húsz közé jutott a nemzetközi tortasütő versenyen, receptjét beválogatták az Európai Tanács által kiadott idegen nyelvű szakácskönyvbe.

Pozsgai Ákos

Huszár Brigitta dobostorta-hungarikumot készít Fotó: Pozsgai Ákos

A Nyelvek Európai Napját 2001 óta tartják számon, mint jeles napot. Ezen a napon az európai országok együtt ünneplik a kontinens nyelvi sokszínűségét és a nyelvtudás kínálta lehetőségeket. 2021-ben a program huszadik születésnapjához érkezett, ebből az alkalomból számos program mellett tortasütő versenyt is rendeztek, melyen az iskola végzős cukrász tanulója is elindult. 

Huszár Brigitta dobostortát készített, amivel nemcsak szakmai és idegennyelvi tudását bizonyíthatta, de munkájával tovább öregbítette a klasszikus magyar torta hírnevét. A hungarikum jó választásnak bizonyult: 570 induló között sikerült bekerülnie a legjobb 20 közé, és így a tortáját beválogatták az Európai Tanács által kiadott idegen nyelvű szakácskönyvbe. Brigitta felkészítői Göldner Tiborné cukrász szakoktató és Makkosné Sörös Mária angol nyelvoktató volt. 

A Kisszálláson élő diáklány azt tervezi, hogy a cukrász szakma megszerzése után még további két évig az iskola tanulója marad, és érettségi vizsgát szerez. – A későbbiek során szeretnék grafikát tanulni Szegeden, majd pedig az így megszerzett tudást kamatoztatni, esetleg tovább folytatni ebbe az irányba a tanulmányaimat – árulta el portálunknak Brigitta, aki már a záró szakvizsgáira készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában