KISKUNHALAS / Nagykőrös

2021.12.03. 19:55

Különdíjat vehettek át a cukrásztanulók

Különdíjjal térhettek haza a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola diákjai a napokban Nagykőrösön megrendezett Hagyományos sütemények versenyéről – tájékoztatta hírportálunkat Rózsa Pál, az intézmény igazgatója.

Vajda Piroska

Jól szerepeltek a kiskunfélegyházi iskola tanulói a nagykőrösi megméretésen

Fotó: Vajda Piroska

Mint azt a kiskunfélegyházi iskola vezetőjétől megtudtuk, a cukrász hagyományőrző versenyt több év kihagyás után rendezték meg újra a nagykőrösi Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskolában november végén. Az idei versenyt az esküvő jegyében hirdették meg a szervezők.

A versenyzőknek gyakorlatban és szóban kellett megmérettetniük magukat a kétnapos fordulón.

Az első napon a gyakorlati tudásukat mutatták be a tanulók egy szabadon választott esküvői süteménnyel, egy esküvői tortadísz elkészítésével, illetve egy, a zsűri által megnevezett édességgel, ami a dobostorta volt.

A második napon a választott esküvői sütemények bemutatásáról készült prezentációt szemléltették a diákok. Kis Kitti és Miholics Rita szépen szerepeltek az izgalmas versenyen, így színvonalas előadásukat, süteményeiket és hagyományőrző megjelenésüket a zsűri különdíjjal jutalmazta.

Felkészítő tanáraik: Dányi János (gyakorlat) és Szirom Anikó (elmélet). A versenyre Kovács Krisztina tanárnő kísérte el őket. Gyakorlati felkészítésük a P&P Pékáru Kft. tanüzemében történt – összegezte Rózsa Pál, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola igazgatója.

Jól szerepeltek a kiskunfélegyházi iskola tanulói a nagykőrösi megméretésen
Fotó: Vajda Piroska

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában