beruházás

2021.12.02. 16:41

Felújítják a sporttelepet Kiskőrösön

A kiskőrösi általános iskolások nagy része igazolt sportoló.

Barta Zsolt

A településen a 8-14 éves diákok valamivel több mint a fele egyesületi igazolt játékos. Egy becslés szerint a 14 ezres lakosság mintegy hét százaléka igazolt sportoló. Ennek tükrében döntött úgy a helyi önkormányzat a legutóbbi ülésén, hogy felújítja a sporttelepet. Ehhez mintegy 12 millió forint önerőt különítettek el, melyet egy több mint 200 milliós pályázattal szeretnének kibővíteni.

A sporttelep évtizedek óta ad otthont az amatőr szabadidős, valamint a versenysport kedvelőinek, közel öt hektáron.

Az elmúlt években számos fejlesztés történt, de főként a helyi labdarúgóklub számára, pedig a sporttelep egykori funkciói között szerepelt az atlétikai pályák üzemeltetése is.

A tervek szerint a felújítás során egy 800 fős lelátót is építenének. Bővítenék a parkolót, és olyan világítást építenének ki, amely az esti mérkőzésekre is lehetőséget nyújtana. A felnőtteknek fitneszparkot, a gyerekeknek pedig játszóteret alakítanának ki. A szabadidőparkban pedig egy új kézilabdapályát szeretnének létrehozni. Ez a jelenlegi beton teniszpálya helyén készülne el. Ennek a költsége 75 millió forint, amelyet a Magyar Kézilabda Szövetség finanszíroz majd.

A kiskőrösi önkormányzati testület tagjai

 

Ezek is érdekelhetik