Adomány

2021.12.17. 15:14

Covid-árvák javára indult gyűjtés a Kalocsai járásban

Több szervezet együttműködésében indult adománygyűjtés olyan gyerekek javára, akik valamelyik szülőjüket elveszítették a hazánkban 2020 eleje óta több hullámban tomboló koronavírus-járvány során.

Gábor János

Illusztráció/Shutterstock

 A Főegyházmegyei Katolikus Karitász Alapítvány, a Bónusz Press, az Octopus Egyesület, az Origó Család- és Gyermekjóléti Központ, illetve a Kalocsai Belvárosi Plébánia akciója kifejezetten a Covid miatt csonkává vált, Kalocsai járásban élő családokat támogatja. 

Mint azt a szervezők közölték, természetesen tudják, hogy „az anyagiak nem tudják visszahozni az elvesztett szülő szeretetét és gondoskodását”, viszont az egyik, vagy egyetlen kereső családtag nélkül még nagyobb bajba került kicsik helyzetén sokat segíthet a támogatás. A jótékonysági esemény hivatalosan múlt pénteken indult, a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban tartott, Közös ima a Covid-árvákért és a vírusbetegségben szenvedőkért címmel tartott hajnali istentiszteleten. Az első gyűjtőurnákat itt adták körbe a híveknek, de több másik folyamatosan is elérhető a város területén, például a sétálóutcában, a Búzapiac téri piaccsarnokban és az ünnepi rendezvények helyszínein. 

Adakozni nemcsak készpénzben, hanem tetszőleges összeg átutalásával is lehet, a Főegyházmegyei Katolikus Karitász Alapítvány (6300 Kalocsa, Szentháromság tér 1., adószám: 19047946-1-03) számlájára: 11732040-20036483-00000000 (OTP). A közlemény rovatban kérik, hogy tüntessék fel: „Covid árvák – Kalocsa járás”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában