Galériával

2021.12.31. 17:51

Az óvodásokért futottak az év utolsó napján Félegyházán

Harmincadik alkalommal rendezte meg a Jogging Plus Sportegyesület a hagyományos szilveszteri futását Kiskunfélegyházán, amelyre 512-en jelentkeztek.

Szentirmay Tamás

Jó időt fogtak ki azok, akik az év utolsó napját futással szerették volna eltölteni, mert plusz tíz fok fölött volt a hőmérséklet. A városháza előtt gyülekeztek a futás szerelmesei, hogy az előnevezettek felvegyék a rajtszámukat, de akadtak olyanok is, akik a helyszínen neveztek. A legkisebbek a 2016, vagy az utána születettek, anyukájukkal, apukájukkal érkeztek, rájuk 200 méter futás várt, csak úgy, mint a 2014-2015-ben születettekre. 

A 2010-2011-ben, a 2008-2009, és a 2006-2007-ben születetteknek ezer méteres távot kellett teljesíteni. Mielőtt elkezdődtek volna a korosztályos rajtok, a gyerekek Simon Hajni irányításával melegítettek be. A fiúkat és a lányokat külön-külön indították. Vélba érkezéskor mindenkit sportszelettel, Túró Rudival, csoki Mikulással fogadtak a szervezők. Természetesen meleg teát is lehetett inni, valamint fánkot enni, a támogatók jóvoltából. 

A korosztályok után következett a nap fő eseménye a 2200 méteres Rollsped futam, amit Balla László alpolgármester indított el pezsgő durranással. 

Akadtak olyan gyerekek, akik a saját futamuk után még arra vállalkoztak, hogy ezt a távot is lefutják. A gyerekeken kívül a felnőtt és az idősebb korosztály is képviseltette magát, sőt még két kutya is. A legfiatalabb induló babakocsiban tette meg a 2200 métert. 

A legidősebb pedig Tabajdi József kiskunhalasi veterán futó volt, aki szeptemberben töltötte be nyolcvanadik évét. A célban a legnagyobb tapsot ő kapta. A futók öltözéke is változatos volt, mert akadt olyan, aki egy szál trikóban és rövidnadrágban tette meg a távot, de olyan is, aki nagykabátban és meleg sapkával a fején. A nevezésből és a támogatójegyekből befolyt 565 ezer forint, amit Csányi József polgármester még 200 ezer forinttal megtoldott. A 765 ezer forintot a város óvodáinak fejlesztőeszközeinek bővítésére fordítják.

Eredmények, 2200 méter, ifjúsági fiú: 1. Horváth Benedek, 2. Benő Áron, 3. Rádi Zénó. Lányok: 1. Karsai Hédi, 2. Szádeczky Hanna, 3. Szóráth Hanna. 

Felnőtt férfiak: 1. Magony László, 2. Polgár Szabolcs, 3. Csernák Tamás. 

Nők: 1. Varga Médea, 2. Takács-Molnár Anett, 3. Kovács-Fekete Lilla. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában