Pályázat

2021.12.21. 20:25

A legkreatívabb iskola címet nyerte el a kunszállási Tóth Pál Általános Iskola

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatán, amelyet óvodások és iskolások részére hirdettek meg, nyert el a Legkreatívabb iskola 2021 címet a kunszállási Tóth Pál Általános Iskola.

Vajda Piroska

Az iskola összes tanulója készített alkotást a pályázatra

A pályázat felmenő rendszerű volt, első körben megyei szinten, majd országosan bírálták el a beérkezett műveket. A pályázat célja az volt, hogy a gyerekek kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a tűzoltók izgalmas és egyben kihívásokkal teli világát.

A pályázaton az alkotások központi témája a tűzmegelőzés volt. Ezt a tűzoltó hivatás megjelenítésével, a tűzesetek, káresemények megelőzésének fontosságát kiemelő alkotással, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó művel lehetett bemutatni. Az iskolások korcsoportonként több kategóriában – szabadkézi rajz, egyéb kézműves alkotás, irodalmi alkotás, számítógépes program – versenyeztek.

Ádámné Vereb Annamária, a kunszállási iskola igazgatója elmondta, tanulóik eredményesen szerepeltek a pályázaton. A 6-10 éves korcsoportban, szabadkézi rajz kategóriában 2. helyezett lett Lendvai Viktória 5. osztályos tanuló. A 11-14 éves korcsoportban, szabadkézi rajz kategóriában 2. helyezést ért el Vin­cze Szonja 8. osztályos tanuló, 3. helyezett lett Hatvani Boglárka 8. osztályos tanuló.

Azt is megtudtuk, hogy a pályázati kiírás szerint az az iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a Legkreatívabb iskola 2021 címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával és tűzvédelmi oktatás megtartásával. 

Mivel az iskola összes tanulója készített alkotást a pályázatra, így ezt a megtisztelő címet a kunszállási intézmény nyerte el. A bemutatót várhatóan a gyermeknapon tartják meg.

Az igazgatónő arról is beszélt, hogy a megvalósítást nehezítette a tavaszi időszakban előírt tantermen kívül oktatás, de a pedagógusok – Illésné Boros Krisztina, Juhász László, Sipos Judit, Ferenczi Krisztina – kiválóan irányították a pályázat kivitelezését. A pályázati munka koordinátora Feren­czi Krisztina volt, aki összefogta és segítette a sikeres megvalósulást – összegezte Ádámné Vereb Annamária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában