dunapataj

2021.11.29. 18:56

Utoljára ülésezett idén a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés

Dusnoki Csaba polgármester beszélt a település életéről, múltjáról és a Kodály-örökségről.

baon.hu

A megyei közgyűlésnek pénteken a dunapataji Kodály Zoltán Művelődési Központ adott otthont, ahol Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Dusnoki Csaba polgármester beszélt a település életéről, múltjáról, arról a Kodály-­örökségről, ami a megyei értéktárnak is része lett.

A polgármester tájékoztatójából egy kiválóan prosperáló, fejlett infrastruktúrával rendelkező, aktív közösségi élettel teli község képe bontakozott ki. A Dél-Alföld Kis-Balatonjának is minősített, Szelidi-tóról, hazánk ötödik legnagyobb természetes taváról is szót ejtett, ahol jelentős beruházásokat hajtottak végre.

Rideg László elnök tájékoztatta a jelenlévőket a két testületi ülés közötti ügyekről. A napirendek között módosították az önkormányzat 2021. évi költségvetési rendeletét. Erre harmadik alkalommal volt szükség, és a működés szempontjából fontos előirányzat-rendezések indokolják. A megyei közgyűlés el­fogadta a 2022. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendeletet.

Megtárgyalták és támogatták a közgyűlési tagok a Megyei identitás erősítése című felhívást. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a helyiek szülőföldjükhöz való kötődésének megszilárdítására, amely érdekében jelenleg három identitástudat-erősítő célú projektet valósít meg, a benyújtott sikeres pályázatoknak köszönhetően.

2023. január 1. napján ünnepeljük hazánk legnagyobb költőjének és nemzetünk egyik legjelentősebb alakjának, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, mint konzorciumvezető, Kiskunfélegyháza, Kunszentmiklós és Szabadszállás Önkormányzatával, valamint Kiskőrös részéről a Kőrösszolg Kiskőrösi Önkormányzat Településüzemeltetési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal kíván konzorciumi partnerséget létrehozni.

Az identitáspályázat elemeiben szerepelnek többek között ismeretterjesztő előadások, játékok, programok, vetélkedők, pályázatok, marketingkampányok, színielőadások, fesztiválok, általános iskolásokat célzó egyéb programok, túrák és sportesemények, zenés, táncos elemek, szavalóversenyek és kiadványok.

Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke előterjesztése a Bács-Kiskun megyében megvalósuló 4 és 5 számjegyű utak felújításáról szóló határozat módosítását tartalmazta, ehhez kapcsolódóan a balló­szögi bekötőút felújítása került napirendre.

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tájékoztatókat hallhatott a Magyar Közút Zrt., a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság működéséről, tevékenységeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában