kunszentmiklós / galériával

2021.11.04. 11:00

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Kató nénit

A család, a hozzátartozók körében ünnepelte kilencvenedik születésnapját Tóth Istvánné Kató néni, a kunszentmiklósi idősek otthonában.

Gulyás Sándor

A 90 éves Tóth Istvánné Kató néni köszöntése Kunszentmiklós Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/11/03

Fotó: Gulyás Sándor

Tóth Istvánné Kató néni 1931-ben a család első gyermekeként látta meg a napvilágot. Édesapja korán meghalt, így már egészen fiatalon bele kellett tanulnia a házimunkába, hogy levegye a terhet az öt apróságot nevelő édesanyja válláról. Húsz évesen ment férjhez, a frigyből két gyermek született. Feleségként és édesanyaként a családról való gondoskodás volt a fő feladata a fiatal asszonynak. Fia és lánya az érettségi után elkerült Kunszentmiklósról, Kató néni a felszabaduló idejét a nyugdíjas klubra, annak tagjaira szentelte. Szívesen szorgoskodott, sütött, főzött immár nem csak a családnak hanem a közösség számára is.

Fotó: Gulyás Sándor

Tóth Istvánné életét később tragédiák sora árnyékolta be. Férjét hatvanhárom évi házasság után, 2013-ban vesztette el. Testvérei közül ketten elhunytak. A sok fájdalom egészségére is rossz hatással volt. Családja mindvégig mellette volt, ám két éve folyamatos gondoskodást igényelt, és ennek okán lett az idősek otthonának lakója. Kató néni gyorsan feltalálta magát az új környezetben, mivel az intézményben sok ismerőse és néhány rokona is él, akikkel lehet a múltról beszélgetni. Gyermekei, unokái is gyakran látogatják.

– A nemes szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek, csupán tiszta szív és sok, sok szeretet. Kató néni esetében ez nagyon igaz – fogalmazott köszöntőjében Véghné Almásy Rozália intézményvezető.

A település önkormányzatának nevében Lesi Árpád polgármester virágcsokorral kedveskedett az ünnepeltnek, majd ezt követően átadta a miniszterelnök által aláírt emléklapot. Kató néni születésnapi ünnepségét az intézmény lakóinak műsora tette még emlékezetesebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában