galériával / videóval

2021.10.02. 15:25

Több százan mulattak a Hosszú utcai óvoda Mihály-napi vásárán

Ügyességi játékokkal, kirakodóvásárral és nyolcszáz palacsintával várták a gyerekeket a Hosszú utcai óvoda 24. alkalommal megrendezett Mihály-napi vásárán Kecskeméten.

Bajáki Zsanett

Több százan megfordultak szombaton a Hosszú utcai óvoda Mihály-napi vásárán, amelynek középpontjában a gyerekek álltak. A nagy múltú rendezvényen megjelent családokat, szülőket, nagyszülőket és óvodai dolgozókat Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte.

– Nagy öröm számomra, hogy a Hosszú utcai óvoda immár huszonnégy éve töretlenül ápolja ezt egy hagyományt, ami Szent István kora óta él a magyar történelemben – fogalmazott az alpolgármester. – A Mihály-napi vásár során az óvoda csoportjai különleges kézműves- és háztáji termékekkel, ételekkel és programokkal készültek, amelyek alapanyagaikban, ízeikben és összeállításukban megidézik a több száz évvel ezelőtti vásárok hangulatát. Különösen fontosnak tartom, hogy egy-egy ilyen kezdeményezés során a gyermekeinken keresztül ápolni tudjuk hagyományainkat, hiszen ők lesznek azok, akik majd unokáinknak is továbbadják ezeket az értékeket.

Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő felidézte a jelenlévőknek azokat az időket, amikor még ezek között az épületek között játszott, hiszen egykor ő maga is a Hosszú utcai óvodába járt. Kiemelt továbbá néhány folyamatban lévő esztétikai felújítást és beavatkozást, amelyek az óvodát és a környező játszótereket érintik.

– A Hosszú utcai óvoda Mihály-napi vására mindig is az összefogás, a csapatmunka és a közös élmények rendezvénye volt

– fogalmazott Dóka Pálné, az intézmény vezetője, majd hozzátette, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ez a nap a családokról, elsősorban pedig a gyerekekről szól, akik versekkel, énekkel és tánccal készültek a nagy napra.

A délelőtt folyamán a Maci, a Pillangó és a Mókus csoport is színpadra lépett, miközben a játékokkal teli udvar igazi élményparkká változott. A mulatság során megéhező résztvevőket pedig – a házi sütemények mellett – közösségi összefogásból egy hatalmas bogrács paprikás krumpli, és nyolcszáz palacsinta várta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában