szakmai nap

2021.10.30. 07:00

Öt megyéből érkeztek a kecskeméti gyerekházban tartott találkozóra

Megismerhették a Biztos Kezdet Gyerekház mindennapjait a szakmai találkozó résztvevői.

Sebestyén Hajnalka

A résztvevők először az intézménnyel ismerkedtek meg

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Szakmai találkozónak adott helyet a napokban a Biztos Kezdet Gyerekház, mely a környéken élő cigány és nem cigány rászoruló kisgyermekes családoknak nyújt segítséget. Oláh Anna intézményvezető és Labáth Ferencné mentor ezúttal a Falugondnokok Duna–Tisza Közi Egyesületét fogadta. A szép számban érkezett falu- és tanyagondnok meghívottak Csörszné Zelenák Katalinnal, az egyesület ügyvezetőjével Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye 206 településének 302 szolgálatát képviselték.

Labáth Ferencné elmondta: először a szegregátumban található gyerekház mindennapjait mutatták be a szakembereknek, majd a programjuk céljairól, feladatairól beszéltek, kiemelve, ezek milyen sajátosságok mentén valósulnak meg Kecskeméten. Mindketten segítséget adtak a cigány emberek jobb megismeréséhez. Példát mutattak arra, hogy lehet az esélyteremtést alázattal, elköteleződéssel, tisztességgel szolgálni.

A szakember hozzátette: a szakmai találkozó hozadéka egyértelműen megfogalmazódott és a megkötött együttműködési megállapodás tartalmát képezi. Nevezetesen: a hátrányos helyzet javítását, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítését, valamint szakmai találkozók, tapasztalatcserék szervezését tűzték ki célul, a gyermekek fejlődését közvetlenül támogató, a szülőkre, helyi közösségre irányuló és a társszakmák közötti együttműködést segítő szolgáltatásokat figyelembe véve.

Labáth Ferencné a találkozó végén megjegyezte, hogy a jó hangulatú interaktív találkozó, az egymás munkájának tisztelete, a közös munka iránti kifejezett szándék a biztosítéka annak, hogy az első napot sok nap kövesse.

A résztvevők először az intézménnyel ismerkedtek meg
Fotó: Sebestyén Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában