halottak napja

2021.10.27. 15:32

Megszépültek a tiszakécskei hadisírok is

Halottak napjához közeledve, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti munkatársai, valamint az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 38. Területvédelmi Zászlóalj katonái hadisírgondozáson vettek részt hétfőn, Tiszakécskén, a katolikus temetőben.

baon.hu

Forrás: honvedelem.hu

Pauk Sándortól – aki Tiszakécske város helytörténetével is foglalkozik – megtudhatták a katonák, hogy az első világháború idején a településen még hadikórház is üzemelt, ott ápolták a frontvonalból, sebesülés miatt visszaszállított katonák egy részét. Akik sebesülésük súlyosságából adódóan életüket vesztették, azokat a temetőben helyezték örök nyugalomra – írja a honvedelem.hu.

Fotó: honvedelem.hu

A feladatban Stankováczki Fanni, Stankováczki Lilla, Ungi Zsuzsanna, Korom Dominik és Nagy Gergő tartalékos szakaszvezetők vettek részt Pauk Sándorral. A nyughelyek sajnos nagyon elhanyagolt állapotban voltak, de a közel négy órás megfeszített munka után a három sír rendezett, katonás sorban, friss virágokkal és mécsesekkel feldíszítve hirdette: Tiszakécskén is nyugszanak katonahősök. Mindhárom síremlék a 38-as Császári és Királyi Molinári Gyalogezred katonáinak állít emléket, amelynek hadrendi számát a Bács-Kiskun megyei területvédelmi zászlóalj is viseli.

Fotó: honvedelem.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában