vadaskert

2021.10.27. 17:47

Két állatot is örökbe fogadtak a kecskeméti diákok

Rajz- és fotópályázat, valamint vadaskerti séta színesítette a kandós diákok mindennapjait ebben a hónapban. A Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Technikumában ugyanis október hónap az állatok jegyében telt el.

Sebestyén Hajnalka

A vadaskerti séta során jól fogyott a zoocsemege

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A korábbi évekhez hasonlóan az iskolában működő osztályfőnöki munkaközösség a természettudományi munkaközösséggel és a diákönkormányzattal, valamint a Kecskeméti Vadaskerttel együttműködve, az állatok világnapjához kapcsolódóan több programot szervezett idén is. A vadaskertbe 36 diák és öt tanár látogatott ki, akiket Szabari Bálint állatgondozó kalauzolt el. A látogatás végén Tokovics Tamás igazgató átadott két támogatói oklevelet, melyek igazolták, hogy a kandós tanárok adakozásából két állatot is örökbe fogadtak, a feketehattyú-párt, valamint Merut, a hím oroszlánt.

A rajzpályázatra 49 alkotás érkezett be, melyek között szép számban voltak nem művészetis diákok által készített művek is. A rajzokat az iskola aulájában állították ki. A zsűrizésben a tanintézmény részéről Szoboszlay Eszter és Szikora Imre művésztanár, míg a vadaskerttől Zomboryné Polyák Irén igazgatóhelyettes vett részt. A szakmai zsűri mellett a közönség is szavazhatott a Facebookon. Az eredményeket az őszi szünet előtt hirdették ki. A díjazottak nagy örömmel vették át a Kandó Kálmán Iskolai Alapítvány és a vadaskert díjait.

Ugyanekkor adták át a fotó­pályázat díjait is. A pályaművekre a diákönkormányzat Facebook-oldalán lehetett szavazni. A házi kedvencekről készült fotók nagy sikert arattak, minden fotóhoz valamilyen szlogent is írtak a beküldők. A legtöbb szavazatot kapó képek mindegyike macskát ábrázolt.

A vadaskerti séta során jól fogyott a zoocsemege
Fotó: Sebestyén Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában