beruházás

2021.10.02. 17:36

Hamarosan kezdődhet a bajai elkerülő út építése

Az elkerülő út burkolata 7,5 méter széles lesz, kétszer egy sávon halad majd.

Márton Anna

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Jól halad a bajai déli elkerülő út építésének előkészítése, az engedélyezési terv elkészült. A déli elkerülő út a Keleti körút és a Bokodi út csomópontjába tervezett körforgalomtól indul, átvezet a Baját és Bácsszentgyörgyöt összekötő Vaskúti úton megépülő körforgalmon, majd a Monostori úton kialakítandó körfogalomig halad. A tervek szerint az új útszakasz közel négy kilométer hosszú lesz.

– Az idén fontos döntések születtek a déli elkerülő út megvalósításának ügyében. A kormány áprilisban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásként nevesítette a fejlesztést, mostanra pedig elkészült az engedélyezési terv is. A hazai forrásból megvalósuló építkezés tervezése során a szakemberek úgy számoltak, hogy

az elkerülő út burkolata 7,5 méter széles lesz, kétszer egy sávon halad majd, mintegy négy kilométer hosszúságban.

Rendkívül fontos előrelépés, hogy elkészült az engedélyezési terv – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

– A térségben, Baján és a választókerület többi településén is folyamatosan fejlődik az úthálózat. Több más mellett nemrégiben átadhattuk a rémi és a szeremlei bekötőutat, és elkészült a Jelky téri körpálya is. A mostani beruházással pedig teljessé válhat a Baját tehermentesítő elkerülő út is. Bízunk benne, hogy az út tovább javítja a város levegőjének minőségét, és gazdasági szempontból is újabb lendületet ad a térségnek – tette hozzá a képviselő. A déli elkerülő út tervezése idén januárban kezdődött, a teljes projekt befejezése 2022 februárjában várható.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában