kecskemét

2021.09.29. 18:42

Újabb kitüntetést kapott Kovács István József költő

A kecskeméti Kovács István József költő, a Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Baráti Körének elnöke a napokban vehette át a Krúdy Gyula Irodalmi Kör kitüntetését.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Krúdy Kör

Az országos irodalmi kör most ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját, e jeles alkalom tiszteletére Gárdonyban szerveztek írótábort. A rendezvényen Kovács István költő Németh Nyiba Sándortól, a Krúdy-kör elnökétől vette át a Bronz emlékérem kitüntetést munkássága elismeréseként. Rajta kívül a néhány éve elhunyt testvére, Kovács Sándor Pál posztumusz emléklapot kapott. A felvétel a Krúdy írótáborban készült.

Az írótáborban Kovács István Hogyan születik a vers címmel, és a szintén megyénket képviselő kunszentmiklósi Székely Gábor Petőfiről tartott előadást.

Kovács István költő nem sokkal előtte a Magyar Nemzeti Írószövetség táborában is részt vett Pilósmaróton, ahol szintén tartott előadást Múzsák kertjében címmel.

Fotó: Krúdy Kör

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában