galériával

2021.09.20. 11:57

Rászorulóknak osztott ételt a kecskeméti vegán csapat

Vasárnapra hirdette meg legújabb karitatív ételosztását az a kecskeméti vegán aktivista csapat, akik korábban már egy kiskunhalasi kórházat és egy kecskeméti autizmus iskolát is támogatott több száz adag növényi alapú étellel.

Horváth Péter

Ezúttal minden eddiginél többet, összesen 500 adagot készítettek, melynek felét vegán bolognai spagetti, másik felét pedig vegán paprikás krumpli tette ki. Az ételeket Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcai vegán étteremben osztották ki a rászorulóknak.

– Az esemény fő célja, hogy megismertessék az emberekkel, milyen ízletes és tápláló ételeket lehet enni hús, tejtermék és tojás nélkül, miközben nem szenvedünk hiányt semmiben – tájékoztatott Besnyő Gabriella, a csapat tagja. Emellett az érdeklődők lehetőséget kaptak arra is, hogy beszélgessenek az önkéntes aktivistákkal az állatokról, a klímaváltozásról vagy a pénztárcabarát növényi alapú étkezésről.

– A csapat év végéig további ételosztásokat szeretne szervezni, és reméli, hogy hozzájárulhat egy olyan élelmezési rendszer felépítéséhez, melyben az emberiség nem árt többé a Föld ökoszisztémájának és az állatokat és embereket egyaránt fertőzni képes kórokozóktól származó világjárványokat sem okoz azzal, hogy állatokat zár be, használ ki és eszik meg. Valljuk, hogy a változás a tányéron kezdődik, és minden kisember a megoldás része lehet – mondta Besnyő Gabriella.

 

Ezek is érdekelhetik