galériával

2021.09.20. 11:57

Rászorulóknak osztott ételt a kecskeméti vegán csapat

Vasárnapra hirdette meg legújabb karitatív ételosztását az a kecskeméti vegán aktivista csapat, akik korábban már egy kiskunhalasi kórházat és egy kecskeméti autizmus iskolát is támogatott több száz adag növényi alapú étellel.

Horváth Péter

Kecskeméti vegán aktivisták ételosztása Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcában

Fotó: Horváth Péter

Ezúttal minden eddiginél többet, összesen 500 adagot készítettek, melynek felét vegán bolognai spagetti, másik felét pedig vegán paprikás krumpli tette ki. Az ételeket Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcai vegán étteremben osztották ki a rászorulóknak.

– Az esemény fő célja, hogy megismertessék az emberekkel, milyen ízletes és tápláló ételeket lehet enni hús, tejtermék és tojás nélkül, miközben nem szenvedünk hiányt semmiben – tájékoztatott Besnyő Gabriella, a csapat tagja. Emellett az érdeklődők lehetőséget kaptak arra is, hogy beszélgessenek az önkéntes aktivistákkal az állatokról, a klímaváltozásról vagy a pénztárcabarát növényi alapú étkezésről.

– A csapat év végéig további ételosztásokat szeretne szervezni, és reméli, hogy hozzájárulhat egy olyan élelmezési rendszer felépítéséhez, melyben az emberiség nem árt többé a Föld ökoszisztémájának és az állatokat és embereket egyaránt fertőzni képes kórokozóktól származó világjárványokat sem okoz azzal, hogy állatokat zár be, használ ki és eszik meg. Valljuk, hogy a változás a tányéron kezdődik, és minden kisember a megoldás része lehet – mondta Besnyő Gabriella.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában