útinform

2021.09.20. 07:32

Mutatjuk, hol számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy hol kell forgalomkorlátozásra számítani hétfőn Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a hétfői napra vonatkozóan:

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,

- Lajosmizsénél burkolatjavítási munkák miatt a Röszke felé vezető oldalon, a 67-es km-nél lévő le- és felhajtó ágat, illetve vele együtt a pihenőhelyet és a benzinkutat is lezárták. A javasolt terelőutat a következő csomópont felé jelölték ki, így az autósok és a tehergépjárművek a 74-es km-nél lévő Kecskemét centrum (észak) csomópontban tudnak visszafordulni Budapest felé, ahonnan már le lehet hajtani Lajosmizse felé. A munkavégzés ideje alatt a Pest megyei matricával a 74-es Kecskemét centrum (észak) csomópontig lehet közlekedni.

- Kecskemétnél hidat javítanak. A várost elkerülő szakaszon Röszke felé mindkét sávot lezárták, a forgalmat a leálló sávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik. Budapest felé a külső- és a leállósáv használható.

- Kiskunfélegyháza és Kecskemét között a burkolatot javítják. A Budapest felé vezető oldalon a 106-os és a 99-es km között a külső sávot lezárták, csak egy sávon haladhat a forgalom.

- hídkarbantartók dolgoznak. A hidak közvetlen környezetében a Röszke felé tartó oldalon a 32-es és a 45-ös km között a belső, a 736-as km-nél és a 85-ös km-nél a külső sávot zárják le. A Budapest felé vezető oldalon Balástya és a Csengele pihenőhely között a belső sávot találják lezárva.

Az M43-as autópályán felújítják a burkolatot. Az 5-ös főúti csomópontban, az M5-ös autópálya felé tartó felhajtó ágat ma reggel 7 órától lezárják. Kerülni az autópálya Makó felé tartó oldalára felhajtva lehet, majd a következő 8-as jelű Sándorfalva (Szeged észak) kijáratnál tudnak visszafordulni az M5-ös felé tartó pályaoldalra. A mai napi korlátozás várhatóan este 8 óráig tart.

Főutak:

A 44-es főúton

- Lakiteleknél új csomópontokat alakítanak ki. A 24-es km-nél félpályás lezárást vezettek.

- a Lakitelek és Tiszaug közötti szakaszon, az Ugi úton lévő vasúti átjárót felújítás miatt lezárták. A forgalmat az átjáró melletti terelőúton vezetik el.

- Békéscsaba közelében a 115-ös és a 117-es km között építési munkák miatt útszűkület van érvényben.

- Fényes és Gyula között az út menti növényzetet gondozzák. A kétszer két sávos szakaszon Békéscsaba felé a külső sávot munkaidőben helyenként lezárják.

- Gyula és az országhatár között aszfaltoznak. Sávlezárásra és lassabb tempóra készüljenek!

Az 53-as főúton, Kiskunhalas déli határában a vasúti átjáróban, karbantartási munkák miatt félpályás lezárás mellett dolgoznak a mai napon. Jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a Szolnoki út és a Széchenyi tér között építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani.

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (szeptember 25-26.) szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

Fontos változás, hogy szeptember 1-ét követően az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig már nem szabad elmenni, mert a kedvezmény csak július és augusztus hónapra vonatkozott!

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik