útinform

2021.09.23. 07:25

Mutatjuk, hogy Bács-Kiskunban hol dolgoznak az utakon a szakemberek

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy hol kell forgalomkorlátozásra számítani csütörtökön Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a csütörtöki napra vonatkozóan:

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópálya,

- Röszke felé vezető oldalán, Lajosmizsénél burkolatjavítási munkákat végeznek. A 67-es km-nél lévő le- és felhajtó ágat, vele együtt a pihenőhelyet és a benzinkutat is lezárták. A javasolt terelőutat a következő, a 74-es km-nél lévő – Kecskemét centrum csomópont felé – jelölték ki, ahol lehetőség van visszafordulni Budapest irányába.

Fontos tudnivaló, hogy a terelés ideje alatt Pest megyei úthasználati jogosultsággal jelenleg a Kecskemét centrum csomópontig lehet autózni.

- Kecskemétnél egy hidat javítanak. A várost elkerülő szakaszon a 86-os és a 90-es km között a Röszke felé tartókat a leállósávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjára irányítják. Budapest felé továbbra is a külső- és a leálló sáv használható.

- Burkolati jeleket festenek Kecskemét közelében. Röszke irányába autózóknak, a 72-es és a 77-es km között szakaszosan a belső sávba kell sorolni. A munkát reggel 8 és délután 3 óra között végzik.

- Kistelek és Szeged között fél 8 és délután 3 óra között az elválasztó sáv sövényeit vágják. Mindkét oldalon, több szakaszon is a belső sávot lezárják.

- a főváros irányába a hidakat mossák a Kecskemét dél és a Kecskemét nyugat csomópontok között. A külső sávot szakaszosan lezárják a 86-os és a 90-es km között.

Katonai konvojok közlekednek csütörtök és pénteken többfelé az országban. Katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszloppal találkozhatnak az autósok csütörtökön és pénteken több autópályán és főúton is 10 óra és 13 óra 30 perc között. A járművek csütörtökön a Táborfalva – 5-ös út – Örkény – M5-ös autópálya – M0-ás autóút – M7-es autópálya – 8-as út – Hajmáskér, pénteken a Hódmezővásárhely – 47-es út – M43-as autópálya – M5-ös autópálya – Lajosmizse – 5-ös út – Táborfalva útvonalon közlekednek majd.

Kedden megnyitották Tiszakürtnél az M44-es autóút új, 36-os jelű csomópontját, így ismét használható a Tiszakürt és Kunszentmárton közötti szakasz. Az autóút 3 km-es új szakasszal bővült.

Főutak:

A 44-es főúton

- Lakiteleknél új csomópontokat alakítanak ki. A 24-es km-nél félpályás lezárást vezettek.

- a Lakitelek és Tiszaug közötti szakaszon, az Ugi úton lévő vasúti átjárót felújítás miatt lezárták. A forgalmat az átjáró melletti terelőúton vezetik el.

- Békéscsaba közelében a 115-ös és a 117-es km között építési munkák miatt útszűkület van érvényben.

- Fényes és Gyula között az út menti növényzetet gondozzák. A kétszer két sávos szakaszon Békéscsaba felé a külső sávot munkaidőben helyenként lezárják.

- Gyula és az országhatár között aszfaltoznak. Sávlezárásra és lassabb tempóra készüljenek!

Az 51-es főúton, Baja és Hercegszántó között – a 163-as és a 192-es km között – kaszálnak napközben. A mozgó terelés mellett útszűkület követel figyelmet.

Az 51-es főúton, Baján a Dózsa György úton a 158-as km-nél egy pár száz méteres szakaszon a burkolatot tisztítják napközben. Útszűkületen kell áthajtani.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a Szolnoki út és a Széchenyi tér között építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,

- a Kiskőrös és Páhi közötti útszakaszon, a 36-os és a 41-es km között a fél útpályát lezárták, mert kerékpárutat építenek.

- az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös km-nél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.

- a Kalocsa és Szakmár közötti útszakaszon, a 10-es és a 22-es km között burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani. A 15-ös km-nél lévő híd lezárása miatt pedig a forgalmat a Homokmégy majd a Kalocsa felé vezető útra terelik el.

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (szeptember 25-26.) szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

Fontos változás, hogy szeptember 1-ét követően az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig már nem szabad elmenni, mert a kedvezmény csak július és augusztus hónapra vonatkozott!

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában