beruházás/galériával

2021.09.01. 19:55

Háromszázmillió forintból újult meg az izsáki orvosi rendelő

Az új egészségügyi intézményt dr. Bozóky Imre, Izsák alpolgármestere, Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője és Rideg László, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke avatták fel szerda délelőtt. A beruházás az uniós finanszírozású Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósult meg.

Barta Zsolt

Fotó: Barta Zsolt

A közel 300 millió forintos támogatásból egy régi épületet újítottak fel, ahol a hatezres lélekszámú település családorvosai, fogorvosa, és a védőnői szolgálat kaptak helyet. Az alapösszeg, amely alapján kalkulálták a projekt megvalósítását 176 millió volt, ehhez később járult egy 27 milliós központi támogatás, az önkormányzat 85 milliós hitelt vett fel, amelyhez még 25 millió forintot is hozzátett a város.

Az ingatlan emeleti része még beépítésre vár. Dr. Bozóky Imre alpolgármester reményét fejezte ki, miszerint erre további projekttámogatást szerezhetnek.

A településvezetőtől Rideg László megyei elnök vette át a szót, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar kormány időközben kiegészítette az uniós támogatásokat. Annak idején félmilliárd forintos keret volt arra, hogy a helyi projekteket támogassák, de az izsáki kérések alapján csaknem háromszor nagyobb összeget költhettek a helyiek a különböző beruházásokra.

A családorvosi és fogorvosi rendelő, valamint a védőnői szolgálat kap helyet az felújított épületben
Fotó: Barta Zsolt

A megyében 74 helyen új bölcsőde, 60 helyen új óvoda, 40 helyen egészségház, 37 helyen háziorvosi rendelő felújítása, kialakítása történt meg. Rideg László megígérte, hogy a következő uniós ciklusban támogatják az orvosi rendelő emeleti részének kialakítását is, majd egy megyezászlót adott át az alpolgármesternek.

Végül Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője, a parlament alelnöke szólt az egybegyűltekhez. Megemlítette, hogy belátható időn belül elkészül a város tanuszodája. Köszönetet mondott mindenkinek, akik segítettek a járvánnyal megküzdeni az országban, majd a beszéde után az alpolgármester, a megyei elnök és az országgyűlési képviselő átvágták az avató szalagot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában